Hasan basri özdamar kimdir biografisi hayatı hakkında bilgiler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Hasan basri özdamar kimdir biografisi hayatı hakkında bilgiler
Hasan Basri Özdamar kimdir

% 100 Türk yapımı motoru yapan ve hayata geçirerek patentini alan Hasan Basri Özdamar Türkiye'de olmaz denilen bir işe imza atmış meleklerim. Onun hayatı hakkında bilgiler şu şekilde devam ediyor.
hasan basri ozdamar-16c.jpg

ÖZDAMAR KİMDİR?

Hasan Basri Özdamar, 1946’da Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kılıçmehmet köyünde doğdu. İlköğretim ve teknik liseyi ve sonra da 3 yıllık Elektrik Tekniker Okulu’nu Kayseri’de bitirdi.

1967 yılında Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne girdi, 1972’de makine mühendisi oldu. Özdamar, çeşitli firmalarda yöneticilik yaptı.

Halen kurduğu otomotiv makine, elektrikli ev aletleri ve elektrik motorları alanlarında aktif olarak üretim yapan 4 şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. Evli ve 4 çocuk babası Hasan Basri Özdamar, 1978 yılında üretime ilk olarak mini çamaşır makineleri ile başladı.

Özdamar’ın bazı buluşları Türkiye’deki üniversitelerin teknik bölümlerinde ders konusu olarak işleniyor. Hasan Basri Özdamar’a ait buluşlardan özellikle "Döner Pernolu Motor" literatüre geçerken dünya çapında tanındı.
 
Geri
Üst