İlker Başbuğ Hakkında Bilgi

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
İlker Başbuğ Hakkında Bilgi
İlker Başbuğ Hayatı
İlker Başbuğ biyografi
İlker Başbuğ kimdir


Merhaba Sevgili Melek'ler, bu sayfamızda İlker Başbuğ ve hayatı hakkında merak edieln tüm bilgileri sizler için ve misafirlerimiz için paylaşıma sunuyor ve İlker Başbuğ Hakkında Bilgiler aktarıyoruz.

lker_Basbug-320.jpg


Bu sıralar Türkiye gündemindeki isimlerden biri olan Orgeneral İlker Başbuğ İnternet Andıcı soruşturmasıyla ilgili olarak tutuklandı.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ İnternet Andıcı soruşturması kapsamında dün (5 Ocak 2012) şüpheli sıfatıyla sorgulandıktan sonra sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

İlker Başbuğ Kimdir İşte Hayatı

Orgeneral İlker Başbuğ 1943'de Afyon’da doğmuştur. 1962 Yılında Kara Harp Okulundan, 1963 Yılında Piyade Okulundan Mezun Olmuştur.
1971 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına Bağlı Çeşitli Birliklerde Takım Ve Bölük Komutanlığı Yapan Orgeneral İlker Başbuğ, 1973 Yılında Kara Harp Akademisinden Mezun Olmuş, Ardından Kurmay Subay Olarak; Genelkurmay Plan Ve Harekat Daire Başkanlığında Proje Subaylığı Ve Harp Akademileri Komutanlığında Öğretim Üyeliği Yapmıştır.


İlker Başbuğ 1989 Yılında Tuğgeneralliğe Terfi Etmiştir. 2002 Yılında Orgeneralliğe kadar Terfi Etmiştir.

Orgeneral Rütbesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, 30 Ağustos 2006 Tarihinden Geçerli Olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı Görevine Atanmıştır.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaş haddinden emekliye ayrıllmasıyla Genelkurmay Başkanlığı'na Orgeneral İlker Başbuğ getirildi.

Orgeneral İlker Başbuğ, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl yürüttü ve 30 Ağustos 2010 tarihi itibariyle emekli oldu.

İlker Başbuğ Sevim Başbuğ İle Evli ve 2 Çocuğu Vardır.


Kaynak:Genelkurmay Başkanlığı,
Anadolu Ajansı
 
Geri
Üst