Hurşit Tolon kimdir Hayatı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Hurşit Tolon kimdir Hayatı
Hurşit Tolon hakkında Bilgi
Hurşit Tolon kimdir Hayatı




Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda "Hurşit Tolon kimdir?" diyen misafirimizin sorusuna yanıt veriyor ve Hurşit Tolon hakkında biyografi bilgilerini paylaşıyoruz arkadaşlarım.


hursit_tolon-2ea.jpg



Emekli Türk orgeneral Ahmet Hurşit Tolon 1942 yılında İstanbul'da doğdu.Hurşit Tolon 1962 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1975 yılında da Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1978 de Kara Harp Akademisini bitirdi.

Hurşit Tolon 1989 yılında tuğgeneralliğe, 1993 yılında da tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği, Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve 7. Kolordu Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1997 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 15. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2001 yılında orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordu Komutanlığı'nda atandı. 30 Ağustos 2004 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'na atandı.Hurşit Tolon buradan emekli oldu.

Hurşit Tolon Ergenekon soruşturması

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyon ile Ankara'da askeri lojmanlarda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı.2. Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un sorgusu yapıldı.Mahkeme emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tutuklanmasına karar verdi.
 
Geri
Üst