Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü hakkında.

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü hakkında.
muhabbet kuşu tüy dökümü muhabbet kuşu tüy dökme kuşlarının dökmesi kuşlarında dökümü dökmesi
Muhabbet kuşlarının tüy dökme olayı hakkında geniş ve açıklamalı bilgiyi sunuyorum arkadaşlarım.

Kolaylıklar dilerim..


Düzenli tüy dökümü

Düzenli tüy dökümü, büyük ve küçük tüylerin(kanat, kuyruk, gövde) doğal olarak dökülmesi şeklinde karakteristik şekil gösterir. Tüy döken kuşlar , bu sırada uçma yeteneklerini kaybetmezler. Düzenli tüy dökümünde hiçbir çıplak deri ortaya çıkmaz, kuşun vücudu her zaman, birkaç tüy ile de olsa kaplanmış biçimdedir. Eski ve aşınmış tüylerin yerine yenileri çıkar. Bu yeni tüyler; ince, minik, yarı saydamca beyaz renkli çubuklar şeklindedir. Birkaç gün içinde bu oluşum açılır, yeni tüylere dönüşür. Sağdaki resimler , kuşun baş bölgesinde oluşan bu oluşumlarda örnekler göstermektedir.

Tüy dökme sırasında kuşlar, genelde yaptıklarını yapmazlar ve daha az aktif olurlar. Özellikle daha büyük kuşlar daha çok uyur , hatta ara sıra yüksek sesli ötme ve çok öfkeli ısırmalarla birlikte kendini gösteren, aşırı alınganlıktan rahatsızlık verici duruma kadar giden davranışlar sergilerler. Bu tüy dökümünde, ek yiyecek ve vitaminlerle desteklenir ve içinde bulunduğu sürece saygı duyulup zaman tanınırsa, kısa zamanda toparlayacak ve kendini yeniden daha iyi hissedecektir.
Nadiren de olsa düzenli tüy dökümünde endişelendirecek bir durumla , kuşun, aynı zamanda çok fazla tüyünü dökmesi ile karşılaşılabilir. Geçici olarak, kuşun uçma yeteneği azalır. Daha büyük kuşlar uçuşlarını becerili şekilde ayarlayabilir. Bu durumdaki genç kuşlar ise, büyüklere göre daha az uçma yeteneğine sahip olduklarından kazalar oluşabilir.

Lütfen unutmayınız

Büyük, birkaç yaşındaki kuş, aynı zamanda çok fazla birincil önem arzeden (kanat , kuyruk) tüylerini dökerse uçması zorlaşır, herhangi bir kazayı önlemek tehlikeye atmamak için birkaç gün boyunca kuşu kafesinden çıkarmamak gerekir. Yeni tüylerin, kuşun güvenli biçimde uçmasını, yönlenmesini sağlayacak kadar büyümesi sağlandığında , yeniden kafesten dışarı çıkmasına izin verilmelidir. Genelde yeni tüylerin büyümesi iki haftadan daha uzun sürmeyecektir.

Bu döneminde, kuşa destek olmak için, istediği kadar uyumasına izin verilmelidir. Daha büyük kuşlar, daha kaprisli ve daha dengesiz olurlar.Bedenleri, yeni tüylerin büyümesi için daha çok enerjiye gereksinim duyar. Bu yüzden, sağlıklı taze meyve veya sebze gibi besinlerle desteklenmesi çok önemlidir. Örneğin salatalık (hıyar), tüy dökümü esnasında ihtiyaç duydukları birçok minerali içerir, filizlendirilmiş buğday da önerilmektedir.

TÜY DÖKME OLAYININ RESİMLİ GÖSTERİMİ ŞU ŞEKİLDEDİR
basakkozmetik1-7597.jpg

basakkozmetik2-4116.jpg



Kaynak : Tüy Dökümü
 
Cevap: Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü hakkında.

kuş bakmayı özlemişim beah
tüy dökme mevsiminde çok halsiz olurlar canlarım benim
vitamin desteği yapmak lazım ballı yem çıbıklarına bayılıolar mesela :D

bilgiler için teşekkürler.. hayvan sevgim kabardı :D
 
Cevap: Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökümü hakkında.

Bizim Şirin kız sık sık hastalanıyor..strese girdimi hemen tüyleri dökülmeye başlıyor...ayrıca yavru kara kaplumbağası besliyoruz...onu çok kıskanıyor...bizde o görmeden ilgileniyoruz..
1802061044.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ya sadmincim ne olur bana yardım edin.2 muhabbet kuşum var biri erkek mavi biri sarı dişi.Dişide kafa bölgesinde birkaçgün önce tüy dökülmeye başladı.Bugün bir baktım aralardan kırmızı kırmızı kafa derisi gözüküyor.Tavsiye edeceğiniz bir tedavi veya besin desteği var mı?Yardımlarınızı bekliyorum.Acil lütfen.
 
Mavisim.jpg
benim kuşumda çok dökerdi bazen çok hırçın olurdu demek o yüzden.ama artık o yok vefat etti tam 12 sene bizimle yaşadı çok ağladım arkasından şimdi kuş almaya korkuyorum :uhu::uhu:
 
bnm muhabbet kuşşumun kanat tüyleri koptu ve uçamıyo 1.5 aydır ne zaman çıkcak bu tüyler yardım edin arkadaşlar
 
Mavişim benim

Arkadaşlar benim bir kuşum var ne zamandır tüyde banyo yaptırıyoz arkadaş alıyoz iyleşmiyo 1-2 aydır felan tüyde yardım edermisiniz
 
aslında tüylerini yavaş yavaş dökmesi lazım derisi gözükecek şekilde olmaması lazım derisi gözükmeyecek şekilde bir miktar döker sonra döktükleri geri gelir sonra geri kalanını tamamlar
 
Geri
Üst