Ünlülerin formu

fırtına

Yeni Üye
Üye
Ünlülerin formu
normal doğum yapan ünlüler pınar altuğ kaç kilo unlulerin kilolari tüp bebek yaptıran ünlüler nurgül yeşilçay kaç kilo
vucütl standartlarını korumak zorunda olan ünlü annelerimiz zayıflamak adına neler yapmış tiyolar burada.......

DOĞUM SONRASI NASIL FORMA GİRDİLER?

ANNE OLMAK HER KADININ HAYALİ OLSA DA, HAMİLELİK SÜRECİNDE ALINACAK KİLOLAR DA KADINLARIN KORKULU RÜYASI. BİR DE ANNELER, ‘ÜNLÜ’ OLUNCA HALİYLE KİLOLAR DAHA DA DİKKAT ÇEKİYOR. FAKAT ÜNLÜ ANNELER NE DOĞUMDAN NE KİLODAN KORKUYOR GİBİLER.

Doğum yaptıktan hemen sonra sihirli değnek değmişçesine incecik görünebiliyorlar. Hamilelikleri boyunca kilo alan ünlü anneler, kısa zamanda eski formlarına dönmenin sırlarını açıkladı. İşte ünlü anneler, minik sırları:

EBRU CÜNDÜBEYOĞLU (Oyuncu)

‘İŞİN SIRRI UZUN SÜRE EMZİRMEKTE’

“Duru’ya hamileyken 15 kilo aldım. Emzirmenin kilo vermemde çok etkisi oldu. Duru’yu iki sene emzirdim. Bu dönemde de bol sebze ağırlıklı beslendim. İnsan emzirince enerjisi azalıyor. Sanırım bu yüzden de tatlı yiyeceklere olan ihtiyacı artıyor. Önemli olan tatlı isteğini aza indirmek. Bunu da bol su içerek sağlayabilirsiniz. Beslenmeme dikkat etmemin dışında bir süre pilates ve yoga yaptım. Özellikle emzirme konusunda yeni annelere ve anne adaylarına bir önerim olacak: Lütfen bebeğinizi emzirirken yılmayın! Stresten uzak durun, çünkü sütünüzü gerçekten etkiliyor. Emzirebiliyorsanız yavrunuzu mutlaka emzirin.”

EBRU ŞALLI TAN

‘YÜRÜDÜM, YÜZDÜM, HAMİLE PİLATESİ YAPTIM’

“Ben yıllardır aynı kilodayım. Hamileliğini fit geçiren ilk kadınlardanım. Ben hamileliğin hastalık olmadığını kanıtladım, normal yaşantımı sürdürdüm. Yediklerime de çok dikkat eden biriyim. Günde sekiz öğün yemek yerim. Haftanın beş günü bir saat kadar yürüdüm, yüzdüm, hamile pilatesi yaptım. Spor yapınca hem kilo kontrol altında tutuluyor hem de fiziksel olarak daha güçlü hissediliyor. Vejeteryanım ama bu hamileliğimde sağlık açısından herhangi bir sorun yaşatmadı. Protein ihtiyacımı bakliyat, süt ve süt ürünleri, soya eti ve peynirden karşıladım. Bol sebze ve meyve tükettim. Turunçgillere çok düştüm. Kivi çok yedim ama yazıldığı gibi sadece onunla yetinmedim. 48 kiloyla hamile kaldım, toplamda yedi kilo aldım; 15 kilo da alsam üzülmezdim. Çünkü bu geçici bir süreç. Hastaneden çıktığımda altı kilo vermiştim bile... Bebek üç hafta erken geldi. İki buçuk kilo ve sağlıklı doğdu. Üç hafta daha kalsaydı, üç kiloyu aşardı.”

TUBA ERBİL (Şovmen Mehmet Ali Erbil’in eşi)

‘GÜNDE EN AZ ÜÇ LİTRE SU İÇTİM’ “Hamileliğimin ilk beş ayında beş kilo aldım. Sonrasında da iki, üç kilo eklendi. Ama hamilelik sürecinde de, doğum sonrasında da gazlı ve asitli içeceklerden, şarküteriden, çiğ et ve balık ürünlerinden uzak durdum. Bol bol sebze, meyve, balık ve süt ürünleri tükettim. Vücudumda ödem oluşmaması için günde en az üç litre su içtim. Bir kase de maydanoz yedim. Doğumdan sonra ilk üç, dört kilo da hemen gidiyor zaten. Biraz da dikkat ederseniz çok da zorlanmıyorsunuz.”

BERNA LAÇİN (Oyuncu)

‘ÇOK YAVAŞ KİLO VERDİM’

“Doğum sonrası çok fazla kilom vardı. Diyetisyen bana çok sert bir diyet verdi. Bende kilo takıntısı oluştu ve bir sene boyunca tek bir gram veremedim. Sonra kilo takıntımı bir yana atıp sağlıklı bir beslenme rejimiyle her şeyden yiyerek, yavaş yavaş fazla kilolarımı verdim. Diyelim canım çok simit çekiyor, yiyorum ama tamamını değil, yarısını. Krema, sos, şarküteri gibi yiyecekleri sevmem, kullanmam da. Tencere yemeklerini, zeytinyağlıları çok seviyorum. Ayrıca çok hareketliyim. Ayda bir kilo olmak üzere bir senede 10 kilo verdim. Vücudumda deformasyon da olmadı.”

DEMET KUTLUAY (Manken)

‘SADECE SPOR YAPTIM’

“İlk hamileliğimde doğum sonrası 10 kilo hemen gitti zaten. Geri kalan 13 kiloyu da zamanla verdim. Hiç diyet yapmadım. Sağlıklı yaşamak için spor yapıyorum, o kadar.”

LEYLA BİLGİNEL (Oyuncu)

‘İKİ KAYISI, BİRKAÇ CEVİZ, FINDIK’

“Kayra’ya hamileyken 24 kilo aldım. Oğlumu beş buçuk ay emzirdim. Süt yapsın diye gecceleri kalkıp bulgur pilavı gibi şeyler yedim. O zamanlar kendi kendime ‘Kaç kez bu hale geleceğim?’ dedim. Beynime sürekli ‘Kaç kilo alırsam alayım, eski halime döneceğim’ mesajı gönderdim. Zaten doğumdan üç ay sonra normal kiloma inmiştim. Hiçbir diyet uygulamadım. Kayra’yla ilgilenmekten spor yapacak vaktim de olmadı. Çok su içiyorum, her sabah bir demet maydanoz ve bir demet dereotu yiyorum. Öğlen de aç karnına iki kayısı, birkaç ceviz, fındık yerim. Bu şekilde beslenmem de formumu korumamı sağlıyor. Aslında hamileyken aynaya baktığımda o halimi de çok sevmiştim.”

NURGÜL YEŞİLÇAY (Oyuncu)

‘SIK SIK AMA AZAR AZAR YEMEK YEDİM’

“Doğum sonrası kesinlikle diyet bile yapmadan, kendimi kasmadan güle oynaya forma girdim. Her şeyi yedim; özellikle de sebze yemeklerini... Çok sık ve azar azar yiyorum. Her gün mutlaka çikolata yerim. Çikolata benim vazgeçemediğim ve vazgeçmeyi de düşünmediğim bir yiyecek. Ancak çok bayıldığım zararlı bir yemek daha var, kızartma. Çok yiyordum, ancak çok zararlı olduğu için miktarını azalttım.”


PINAR ALTUĞ

‘BENİM SIRRIM NORMAL DOĞUM’

“Ben doğum kilolarımı nasıl verdiğimi anlamadım. Yaklaşık 15 kilo almıştım. Aslında normal doğum yaptığım için bu kadar çabuk kilo verdim. Altı, yedi kilo doğumda gitti zaten. Hastaneden çıkıp eve geldiğimde ise toplam 10 kilo gitmişti. Bu kadar çabuk toparlanmamın sebebi normal doğum oldu. Geri kalan kilolarım da emzirmeydi, Su ile ilgilenmeydi derken gidiverdi...”
 
Geri
Üst