Yaz makyajı yapmanın püf noktaları

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Yaz makyajı yapmanın püf noktaları
Yaz makyajı Yapılışı
Yaz makyajı nasıl Yapılır Öneriler

Merhaba Melek'ler... Bu sayfamızda biz kadınlar için vazgeçilmez oaln makyaj çeşitleri arasında yaz mevsimini seçtik ve yaz makyajı nasıl yapılır diyen tüm hemcinslerimiz için, yaz makyajı yapımı teknikleri hakkında bilgiler sunuyoruz.

makyaj_5-65.jpg



Güneşte daha fazla zaman harcayacağınız için makyaj ve cilt bakımınızı buna göre uyarlayın. Ayrıca mutlaka güneş koruma kremleri kullanın. Her zaman olduğu gibi, güzel bir makyajın ilk adımı temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilttir.

*Nemini yitirmiş veya kuru cildiniz varsa, cildinizi iyice temizleyin ve cilt tipinize uygun ürünlerle iyice nemlendirin.

*Göz çevresindeki hassas bölgeyi yeterince nemli tutmak için göz kreminizi gece ve gündüz kullanın.

*Cildiniz yağlıysa, yaz aylarında yüksek nem oranı nedeniyle daha da yağlanacağından jel temizleyiciler kullanın.

*Cildiniz normal ise, rutin olarak kullanılan temizleme ürünleri yeterlidir.



Dudaklarınızı boyarken sadece görüntünüze değil, aynı zamanda dudaklarınızın ihtiyaçlarına da kulak verin.

Kaşlarınızı uygun tonda göz farıyla doldurarak başlayın. Bu işlemden sonra kaşlarınızı kaş şekillendiricisiyle düzeltin.

Dudaklara dudak renginin bir ton koyusu ile çerçeve yapılıp içi yalnızca parlatıcı şeffaf bir ruj ile boyanarak kullanabilirsiniz veya yüzünüze fondöten sürerken biraz da dudaklara sürerek renk farkını azaltır, makyaja hazırlarsanız.

Fondöten Mutlaka temizlenmiş, nemlendirilmiş cilde tatbik edilmelidir. Nemli pamuk veya ufak nemli bir süngerle sürülmeli.

Toz farlar, kullanmı ve dayanıklılık açısından daha çok tavsiye edilir. Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmelidir.

Pudra Fondöten üzerine sürülecekse şeffaf olanları tercih edilmelidir.

Kaşlarınızı yüzünüze en uygun şekilde şekillendirmek için elinize uzun bir çubuk veya kalem vs. alıp ayna karşısına geçin;

Allık Yüze daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilmek için allık sürmelisiniz. Allık fırçası yumuşak ve uzun tüylü olmalı, sık sık yıkanmalıdır.
 
Geri
Üst