Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri Hakkında Bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri Hakkında Bilgiler
Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri
Doğru Makyaj Yapmanın Püf Noktaları



Sevgili melekler, her kadın az ya da çok makyaj yapmaktan hoşlanır. Ve çoğu da en azından bir kalem çekmeden, hafif bir ruj sürmeden dışarı çıkmaz :) Hafif makyaj yapıldığında sorun olmuyor da gezmeye giderken yapılan teferruatlı makyajlarda bazen olayı abartabiliyorlar. Bu sebeple kişinin yüz şeklini, cildini iyi tanıması gerekiyor. Ancak bu şekilde doğru makyaj yapılabilir. Bu yazımızda doğru makyaj yapmanın püf noktaları konusunda sizlere ayrıntılı bilgiler vermek istiyoruz.. :)


dogru_makyaj-242.jpg



Öncelikle cildinize uygun az miktarda nemlendirici sürün.Küçük noktalar halinde sürdüğünüz nemlendiriciyi yüzünüze yedirin.Bayanlar Doğru makyaj ile bambaşka bir görünüme sahip olabilirsiniz bu şekilde fark yaratabilirsiniz.Doğru bir şekilde yaptığınız makyajlar ile daha güzel bir yüz hattına sahip olabilir ve aynı zamanda küçük rötuşlar ile bunu destekleyebilirsiniz.Doğru Makyaj Yapmanın İncelikleri'ni bilmemiz yeterli olacakdır.Hemen her gün kısıtlı zamanlarınızda kısa sürede en güzel makyajı yapmanız için sizlere gündelik pratik makyaj yapmanın yollarını sunuyoruz.

İşte Doğru Makyaj Nasıl Yapılır yöntemleri

Eğer yüzünüzde kızarıklıklar varsa, ince örtücü ile bunları kapatın.Cildinize uygun fondöteni ince bir tabaka halinde sürün.Kağıt mendil ile fazla olan fondöteni alın.Transparan toz pudra ile fondöteni sabitleyinTemiz bir pudra fırçasıyla fazla pudraları alın

Yuvarlak bir yüzü ince ve uzun göstermek için allığınızı elmacık kemiklerinizin altından şakaklarınıza doğru yayın ve şakaklarınıza da allık uygulayın. Allığı yumuşak ve yuvarlak hareketlerle sürün.

Küçük gözlerde açık renkleri tercih ederek gözlerinizi daha iri gösterebilir, iri gözlerden rahatsızsanız koyu renk far ve kalem uygulamasıyla istenilen görüntüye ulaşabilirsiniz.

Ruj uygulamasında kullanılan renkli kozmetiğin altına fondöten yardımıyla dudak şeklinizi kamufle edip istenilen dudak şeklini oluşturabilirsiniz.

Rimel sürerken özenerek sürdüğünüz farınıza rimel bulaştırmamak için başınızı yukarı kaldırıp rimeli ayna karşısında uygulayın.

Her dudak şekline, her tonda ruj uygulanmaz. Dudaklarınız inceyse açık renk ruj sürün böylece daha dolgun bir görünüm elde edersiniz, dudaklarınız kalınsa koyu renkli rujlar daha ince göstereceği için açık renkten kaçınmanız gerekmekte.

Yaz aylarında kaleminizin akmasını önlemek ve rujunuzun kalıcılığını korumak için kozmetik ürünlerinizi buzdolabında saklayabilirsiniz.
 
Geri
Üst