2009 yazında herkes hobo çanta kullanacak

PaSikA

Yeni Üye
Üye
2009 yazında herkes hobo çanta kullanacak
rugan çanta modelleri 2009 hobo çanta hobo tipi jacqueline jacqueline modelleri

[FONT=verdana,geneva]

Yumuşak, kalıplı ve keskin hatlı durmayan, genel olarak hilal şeklinde sarkık çantalara verilen genel isim, 'hobo'dur.
'It bag' sizlere ömür. Onun yerine sezonluk 'it model'ler var artık. Geçtiğimiz bir-iki yıl portföy, altın çağını yaşadı. İlkbahar-yaz sezonunda ise sıkı bir rakip edinmiş gibi görünüyorlar: 1930'larda kadınların mendillerini bohça şeklinde kullanmasından doğan 'hobo'lar. Yumuşak, kalıplı ve keskin hatlı durmayan; genel olarak hilal şeklindeki sarkık çantalara verilen genel isimdir hobo. Yukarıya bakan ağız kısmı içine çöküktür. Kimi tasarımcılar kısa, kimileri uzun çalışsa da, mutlaka tek sapı olur. Adından da anlaşılabileceği gibi daha çok 'boho chic' denen ve bohem tarzlarıyla bilinen kişilerin ve nispeten gençlerin tercih ettiği bir modeldir. Kate Moss, Mary-Kate Olsen ve Ashley Simpson veya Sienna Miller'ı getirin gözünüzün önüne... Uzun lafın kısası, onların kolunda gördüğünüz çantalar, hobolar.
Her renk ve materyalde var
En rahat ve kullanışlı çanta modellerinden olan hobo'lar, 30'lardan beri moda sahnesine girip çıksa da çoğu tasarımcı koleksiyonunda mutlaka bir-iki model bulundurmaya çalışır. Bu sezon ise neredeyse her markanın bir hobosu var. Egzotik deriler, metalik renkler, zımba ve püskül detayları, ruganlar, boncuklar, süetler... Dilediğiniz her boyut, materyal ve renkte hobo bulmanız mümkün kendinize. 'her şık kadının gardırobunda bulunması gereken 100 parçadan biri' olarak tanımlanan hobo'lar, karşınızdakine de 'rahat'lık ve 'kendinizle barışıklık' mesajı verir. İçine çok fazla eşya koyabileceğiniz gibi, neredeyse her kıyafeti bu modelle tamamlayabilirsiniz. En kullanışlı günlük çanta modeli sayılmasının bir diğer nedeni de, vücut yapısına uyumlu olmalarıdır; hobolar elleri boşta bırakır ve yürürken rahatsızlık vermez.
Jackie Kennedy ile ünlendi
En ünlü hobo'lar Jimmy Choo, Coach ve Gucci'nin yaptığı modellerdir aslında. Gucci'nin 1960'larda Jackie Kennedy ile özdeşleşen ve daha sonra 'Jackie bag' adını alan hobo'su, türün en popüler örneğidir belki de.
Bunları okumadan çanta almayın!
• Hayat tarzınıza göre çanta seçin.
• Örneğin laptop'ınız sürekli yanınızdaysa büyük model alın.
• Dikişli modelleri tercih edin.
• Satın almadan önce tüm fermuar, düğmeleri kontrol edin.
• Sokakta çok vakit geçiriyorsanız, ağzı kapanan bir çanta alın.
• İyi bir yatırım için ya modası geçmeyen klasikleri ya da iyi bir vintage'ı tercih edin.
[/FONT]
 
Geri
Üst