Bot ve çizme alırken nelere dikkat etmeli

M

Misafir

Forum Okuru
Bot ve çizme alırken nelere dikkat etmeli
bot alırken nelere dikkat etmeli çizme alırken nelere dikkat etmeli ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli öneriler bilgiler burada arkadaşlar. Kış mevsiminin olmazsa olmazıdır bot modelleri ve çizme modelleri. Ayakkabı alırken nelere dikkat etmeli diye sizlere daha önce bilgiler aktarmıştık. Lakin ayak sağlığı için bot alırken de bir takım şeylere dikkat etmeli Melek'ler. Mesela; yumuşak mı olacak, bir numara büyük mü olacak vs vs... gibi soruların yanıt burada Melek'ler. Hadi buyrun çizme alırken dikkat etmemiz gerekenleri öğrenelim arkadaşlarım.


yeni-cizme-modelleri-3e.jpg



Kış için seçeceğiniz bot, çizme ve ayakkabıların şu özelliklere sahip olması gerekir:

Kışın ayaklarınızın üşümemesi çok önemli. Bu yüzden özellikle ayakları sıcak tutacak modeller seçilmeli. Ancak ayağı sıcak tutmak için botun içinde yapay kürk gibi malzemeler kullanılması ayağın terlemesine, bu da ayak kokusu başta olmak üzere mantar gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu yüzden ayakkabının içinde kullanılan malzemelerin doğal olmasına dikkat edilmelidir.


Bot ve çizmelerin ayaklarınızın üşümesini engelleyen bir başka bölümü de tabanlarıdır. Taban, ayaklarınızı soğuk ve çamurdan koruyacak kadar yüksek olmalı. Öte yandan tabanın yapıldığı malzeme de burada önemli rol oynuyor. Örneğin ısı yalıtkanlığı fazla olduğundan kauçuk tabanlı bot ve çizmeler ayakları soğuktan korumakta daha etkili.


* Kışın kar ve yağmur gibi doğa olayları zeminin ıslak ve kaygan olmasına neden olur. Bu nedenle bot ve çizmelerin ya da kışlık ayakkabıların tabanı, kolay kaymayacak malzemelerden yapılmış ve tırtıklı şekilde tasarlanmış olmalı.


Çok yumuşak ayakkabılar kışın yürüyüş halindeyken dengenizin bozulmasına ayaklarınızın ayakkabı içinde fazla hareket ederek sürtünmesine ve nasır oluşumuna neden olabilir.


Deri ayakkabılar, ayağınızın hava almasını sağlayacağından daha sağlıklıdır. Ayakkabıda plastik malzeme kullanımı, esnekliği ortadan kaldıracağı için nasıra sebep olabilir.


Bot ve çizmeler kolay giyilip çıkarılabilmeli.


Bağcıklı ayakkabılar diğerlerine göre daha emniyetli. Ayrıca ayaklarınız şiştiğinde bağcıkları gevşeterek ayaklarınızı rahatlatmanıza olanak verir.


Bot ve çizmelerin üzerinde çok dikiş olması sürtünme ve basıncı artırabilir. Bu yüzden az dikişli modelleri seçmeniz daha uygun olur.
 
Geri
Üst