Uzun Boylu Kadınların Giyim Tarzı Nasıl Olmalı ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Uzun Boylu Kadınların Giyim Tarzı Nasıl Olmalı ?
uzun boylu kadınlar nasıl giyinmeli
uzun boylu kadın nasıl giyinmeli



Her ne kadar ülkemizde kadınların boy ortalaması 1.60 olsa da uzun boylu kadınlar da azımsanamayacak kadar çok melekler :) Tabi hal böyle olup ortalamanın hayli üstünde olunca giyim kuşam konusunda hayli sıkıntı çekiliyor. Üstlerine uyan kıyafetler bulunsa bile kombinleme yanlış yapılınca uzun boy avantajı bir anda dezavantaja dönüşüveriyor. Bu yazımızda uzun boylu kadınlar nasıl giyinmeli sorusunun cevabını, dünyaca ünlü Amerikalı müzisyen Taylor Swift üzerinden örnekleyerek açıklamaya çalışacağız :)


Sizi Amerika'nın en sevdiği isimlerden olan Taylor Swift'le tanıştıralım. Onun boyu 1.78! Hayır, bir model değil; müzisyen... Türkiye'de pek tanınmıyor olsa da şık olmak isteyen ve modayı takip eden kadınlar onu çok yakından tanır.

Onu tanıması gereken bir diğer grup ise uzun boylu kadınlar! Taylor giydiği her şeyi öyle güzel taşıyor ki bundan sonra stiliniz için ilham perisi olacağına eminiz.

taylor_swift_ (2)-30f.jpg


Eğer ince bir yapınız varsa dekolteden kaçının. Bu vücudunuzun iyi yönlerini kapatır. Fakat Taylor Swift gibi derin bir V yaka deneyebilirsiniz. Özellikle mini giymişseniz üst bedeninizle uyum yaratmış olursunuz.

taylor_swift_ (3)-155.jpg


Eğer topuklu ayakkabı giymek isterseniz teninizi çok gösteren kıyafetlerden uzak durun. Bu çirkin bir orantısızlık yaratır. Kollarınızı ve bacaklarınızı aynı anda büyük ölçüde açmayın.

taylor_swift_ (4)-1de.jpg


Eğer ince bir yapınız varsa geniş ve zengin desenlerden korkmanıza gerek kalmaz. İri çiçek desenlerini, karışık renkleri rahatlıkla giyebilirsiniz.

taylor_swift_ (5)-10e.jpg


İnce, erkeksi bir figürünüz varsa üst bedeninize biraz hacim katmanız gerekiyor. Enine çizgiler bunu başarmanın en şık yoludur. Dolgun, erkeksi bir figürünüz varsa da dik çizgileri tercih edin.

taylor_swift_-3a1.jpg


Dar kalça ve omuzlar için küçük aksesuarlarla önlem alabilirsiniz. Bacaklarınızın inceliği ve kalçanızın küçüklüğünü kamufle etmek için tunik tarzı üstler giyebilirsiniz. Belinizi saran bir kemerle kalçanızı daha iri gösterebilirsiniz.
 
Geri
Üst