Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?
güneş gözlüğü seçimi
güneş gözlüğü alırken
güneş gözlüğü nasıl alınır





Sevgili melekler, aslında güneş gözlüğü sadece yazın kullanılmaz. Sonbahar ve kışın güneş olan günlerinde de göz sağlığı için kullanmak gereklidir. Peki göz sağlığı açısından kullanmamız gereken güneş gözlüğünü neye göre seçmeliyiz? Sadece belli bir markanın olduğu için mi, o yılın modası olduğu için mi? Elbetteki hiçbiri. Peki güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat edeceğiz?



gunes_gozlugu-38.jpg



Güneş gözlüğü alırken sadece markasının popülerliğine değil camlarının özelliklerine dikkat edilmelidir. Göz sağlığının bozulmaması ve korunması için gözlük camının kalitesine dikkat edilmelidir. Güneş gözlüğü seçiminde ultraviyole A ve B ışınlarından koruyan camlar tercih edilmelidir. Kesinlikle pazarlarda satılan gözlükler satın alınmamalıdır. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yağcı, güneş gözlüklerinin sadece şık görünüm için değil, gözleri ultraviyole ışınlardan korunmak için takılmasının gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda sıcağın alerjik etkilerinden gözleri korumak için güneş gözlüğü kullanılır. Sadece büyükler değil 2 yaşından itibaren çocuklar da güneş gözlüğü takmalıdır, diyor.

" Güneş gözlüğü satın alırken göz sağlığının korunması ve kaliteli görüş için camların ışığı yansıtmaması gereklidir. Pazarlarda satılan gözlükler mikadan yapıldığı için bu özellikleri taşımaz. Cam görünümlü bu maddeler göz sağlığına zarar verir. Mutlaka göz doktorunun tavsiyesini alarak ya da camın özelliklerini belirten bir sertifikası olan güneş gözlüğü tercih etmelidir. Pazarlardan alınacak gözlükler ultraviyole ışınları emmediği için faydası olmadığı gibi zararı vardır. Güneş gözlüğü satın alırken, ışığa karşı tutulup aşağı yukarı oynatıldığında camında dalgalanmalar meydana geliyorsa gözlük camı kalitesizdir. Güneş gözlüğü satın alırken, yüz şeklinize göre seçilmelidir. Yüze tam oturmayan gözlükler yan kısımlardan sızan zararlı güneşin ışınlarına maruz bırakır. Güneş gözlüğünün, estetik görünüm ve bir aksesuardan öte göz sağlığı açısından çok önemli ve gerekli bir araç olduğunu unutmamak gerekir.
 
Geri
Üst