Atatürk Neden Lacivert Giymezdi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Atatürk Neden Lacivert Giymezdi
Atatürk giyimine de çok önem verirdi. Hiç lacivert takım giymezdi. Çünkü lacivert...
Moda Tasarımcısı Faruk Saraç, liderlerin giyinirken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alması gerektiğini belirterek "Atatük hiç lacivert giymezdi. Çünkü lacivert bankacı rengi" dedi.

Faruk Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, liderlerin, giyimleriyle de öne çıkmaları gereken insanlar olduklarını söyledi. Liderlerin giyimde mutlaka Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alması gerektiğini vurgulayan Saraç, şöyle konuştu:

“1938 yılında Atatürk Savarona yatında bir İngiliz heyetiyle yemek yiyecek. Bir gün öncesi yaverine, (Şu anda İngiltere'de moda ne?) diye soruyor. Yaverinden marin modasının olduğunu öğrenince, iki terzisine emir veriyor ve bir gecede marin modasına uygun beyaz pantolonlu kıyafeti dikiliyor. Sene 1938... Atatürk, sadece konuklarının karşısına onların giydiği kıyafetin aynısı kıyafetle çıkabilmek için bir gecede terzilerine marin modasına uygun kıyafet diktirirken, bugün bakıyoruz, liderler korumasıyla aynı kravatı takıyorlar.”

“Sarı Zeybek” kreasyonunu hazırlarken Atatürk'ün Anıtkabir'deki kıyafetlerini yakından incelediğini anlatan Faruk Saraç, Büyük Önder'in hiç lacivert kıyafet giymediğini fark ettiğini söyledi. Atatürk'ün daha çok siyahı tercih ettiğini ve siyahın “lider rengi” olduğunu belirten Saraç, “Lacivert bankacı rengidir. Lider ise ondan ayrı olmalıdır” dedi.

Liderlerin mutlaka bir “ımagemaker” ile çalışması gerektiğini savunan Faruk Saraç, “Türkiye'de imagemaker'lik oturmadı. Başbakan ve Cumhurbaşkanının mutlaka bir 'imagemaker'ı olması lazım. ABD Başkanına bakıyorsunuz, bugüne kadar hiç çizgili kravat taktığını gördünüz mü, ben görmedim” diye konuştu.
 
Geri
Üst