Bayrak Törenlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Bayrak Törenlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
bayrak törenleri ne zaman yapılır bayrak töreni ne zaman yapılır töreni yönetmeliği töreninde neler yapılmalıdır ve töreninde neler yapılmalıdır
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Bayrak Töreni yapılırken şu husulara dikkat etmek gerekir:

Bayrak törenleri, Türk Bayrağı ın ve İstiklâl Marşı ın anlam ve önemine yaraşır şekilde düzenlenir.

Törenlerde Bayrağımıza ve İstiklâl Marşımıza olan sevgi ve saygıyı güçlendirmek amaçlanır ve gerekli her türlü önlem alınır.

Bu kapsamda Bayrak Törenlerinde:

1- Bayrak törenlerine, tören sırasında okulda bulunan yönetici, öğretmen, öğrenciler ile diğer görevliler, "Millî Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevliler ve Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik" hükümlerine uygun bir kıyafetle katılır.

2- Bayrak töreni ve diğer törenler okulun açılışında, ders yılı sonunda, hafta başında ve sonunda, bayram tatili başlangıcında ve sonunda yapılır.

3-okulda bulunan diğer öğretmenler ve görevli öğrencilerce hazırlanan törenler, Sosyal Etklinlikler Yönetmeliği ile 25/1/1985 tarihli ve 85/9034 sayılı Türk Bayrağı Tüzüğü ve Millî Eğitim Bakanlığınca törenler ve Bayrak Törenleri için yayımlanan diğer mevzuat hükümlerine göre yürütülür.

4- Okulda millî bayram, genel tatil ve hafta tatili başlangıcı ve bitiminde tören yapmak üzere ayrı bir bayrak direği bulunur. Tek bayrak direği varsa bayrak; törenden önce indirilir ve törenle bayrak direğine çekilir.

5- Konuşmalar, İstiklâl Marşı ın söylenmesinden önce bitirilir.

6- İstiklâl Marşı ın ilk iki kıtası, törene katılanlar tarafından birlikte, bestesine uygun ve yüksek sesle söylenir. 6- 22/9/1983 tarihli ve 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türk Bayrağı Tüzüğü hükümlerine uymayan bayraklar okullarda bulundurulmaz.

7- Bayraklar, okulda özenle saklanır. Özelliği kaybolan bayrakların kullanımdan kaldırılması mevzuatına göre yapılır.

8- Törenlerin yürütülmesinden okul müdürü sorumludur.
 
Geri
Üst