'Taşınabilir Anaokulları’na kavuşacak iller...

sevgi10

Üye
Üye
'Taşınabilir Anaokulları’na kavuşacak iller...
Millî Eğitim Bakanlığı, nüfusu yoğunluğu az olan ve göçün fazla yaşandığı bölgelerde kullanılmak üzere tasarladığı ‘Taşınabilir Anaokulları’ projesini uygulamaya koydu.


Okul öncesi eğitimde yüzde 50 hedefine emin adımlarla koşan Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bu alanda bir projeyi daha hayata geçirmeye başladı. Daha önce ilköğretim okulları için uygulamaya konulan “taşınabilir okul” okul öncesi eğitim için de yapılacak.
MEB, çelik konstrüksiyonla yapılan “taşınabilir ilköğretim okulları”ndan sonra “taşınabilir anakolu” projesini uygulamaya koydu. Özellikle fazla göç alan veya nüfus yoğunluğu az olan yerleşim birimlerine betonarme yerine çelik konstrüksiyonla yapılan ilköğretim okulları projesini anaokullarına da yaygınlaştıracak.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
Projenin okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla hazırlandığını belirten MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı , konstrüksiyonlu taşınabilir anaokullarının ihtiyaç karşılandıktan sonra başka bir yere nakledilebileceğini söyledi. Remzi İnanlı, “Böylece hem daha fazla öğrencinin okul öncesi eğitimden yararlanacağını hem de maliyeti azalacak” dedi.
KURULACAK İLLER
İnanlı, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı verilerine göre okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 28.5 olduğunu belirterek, bunu yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. İnanlı’nın verdiği bilgiye göre, her biri 100 öğrenci kapasiteli olması öngörülen çelik konstrüksiyonlu taşınabilir anaokullarının, Muş, Adıyaman, Malatya, Kastamonu, Bingöl, Çorum, Kars, Ordu, Sivas, Diyarbakır, Batman, Kahramanmaraş, Mardin, Şırnak, Hakkari, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Ağrı ve göç alan illerden İstanbul, Bursa, Adana, Konya, Gaziantep ve Hatay’a kurulması planlanıyor. Taşınabilir anaokulları, bu illerdeki mevcut okul öncesi eğitimi hizmetlerine tahsisli arsalar ile ilköğretim okullarından bahçesi uygun bulunanlara yapılacak.
 
Geri
Üst