Dantel nasıl kolalanır buyrun öğrenelim melekler

M

Misafir

Forum Okuru
Dantel nasıl kolalanır buyrun öğrenelim melekler
dantel nasıl kolalanır
Dantel Kolalamak


türk örf ve adetleri arasında çweyizlerin olmazsa olmazıdır dantel işleri. Dantel örmenin yanı sıra birde dantel modelinin şık durması için dantel kolalama işlemi vardır. Peki dantel nasıl kolalanır; işte onu da bu yazımızda öğreniyoruz Melek'ler:)

dantel_kolalama-59.jpg



Kolalama dantelin sert durmasını ve ütüsünün daha geç bozulması içim yapılan bir ütüleme yöntemidir. Bunun için ilk önce pirinç kolası satın almanız gerekmektedir.Yaklaşık olarak 2 çorba kaşığı kolayı 1 Lt. ılık suda eritip, içerisine bastırıp ıslanmasını sağladıktan sonra suyu dantelden sıkılarak çıkartılır, nemli dantel, iki adet tülbent arasında kurutuluncaya kadar ütülenir. Kolanan dantel kullanım durumuna göre yaklaşık 2 ay kadar kolası bozulmadan kullanılır.

Şeker İle Dantel Kolalama: 1 su bardağı kaynamış suya 20 adet küp şeker konarak eritilir. Daha sonra bu karışıma örgü modelleri sokularak ıslatılır. Uygun kalıp üzerine geçirilerekte kurumaya bırakılır. Eğer uygun kalıp bulunmazsa kuruma aşamalarında sık sık istediğimiz şekil verilerek kuruması sağlanır.
 
Geri
Üst