Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Oktay Usta'dan Karidesli Pilav Tarifi
karidesli pilav tarifi
oktay ustadan karidesli pilav
karidesli pilav nasıl yapılır



Özellikle deniz ürünleri sevenler için çok güzel bir pilav tarifi vermek istiyoruz sizlere melekelr :) Karidesli pilav. Karides bir çeşit deniz böceği biliyorsunuz. Genellikle de özellikle bayanlar tarafından pek hazedilmeyen bir deniz canlısıdır. Gerçekten de canlı haliyle pek iştah açıcı görünmez. Ancak tadına bir bakan da lezzetini unutamaz. Biz de sevenler için Oktay ustadan aldığımız karidesli pilav tarifini sizlerle paylaşıyoruz..


karidesli_pilav-3e4.jpg



Karidesli pilav malzemeleri

300 gram küçük boy karides
2 su bardağı pirinç
2 kaşık sıvı yağ
4 su bardağı et suyu
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Karabiber

Karidesli pilav tarifi

Bir tencerenin içinde biraz suyu kaynatın. Buna biraz sirke ilave edin. Yıkanmış karidesleri bu suya atarak haşlayın. Süzgece alıp, fazla suyunu süzün. Başka bir tencerede pilavın suyunu kaynatın. Yağı ve pirinci içine atın ve pilavı pişirin.

Sofraya götürebileceğiniz cam bir kabın içini yağlayın. Tam orta kısmına bezelyeleri koyun. Kenarlarına da bir sıra halinde karidesleri dizin. Kalan karidesleri ve bezelyeyi pilav ile karıştırın. Bezelye ve karideslerin üzerine pilav dökün. Bastırın ve soğumaya bırakın. Sonra cam kabı ters yüz ederek servis tabağına alın. Ve soğuduktan sonra servis yapın.
 
Geri
Üst