öksüğün çaresi anında kesiyor

Hiç birşey iyi gelmiyor akşamdan beri denemediğim Yöntem kalmadı sabah oldu öksürmekten ciğerlerim şişti sanki sökülüyor uykusuzluktan ölüyorum çıldırmak üzereyim bu nedir arkadaş
 
ben arda cemil 3 gündür öksürüyorum ve hergün daha fazla vedaha feci öksürmeye baslıyorum ne yapabilirim
 
Arkadaş doktora gidin doktora, burada ne işiniz var hala ?
 
aktardan zencefil alın, bıcak ya da mutfak falçatası ile ince ince kıyın toz haline getirin. Robot kullanmayın. Bir çay tabağını kaplayınca iki yemek kaşığı bal dökün üstüne ve karıştırın macun gibi olacak bu karışım. Sonra hemen yiyin bunu biraz acıtabilir boğazı ilk etapta ancak yavaş yavaş öksürüğün şiddetini dindirecektir. Kuzenim, annem ben üçümüz bu yöntem ile öksürüğü atlattık..
 
Valla arkadaşlarım üç çocuk annesi zuhal diye bi arkadaşım var sabahları bu kara turp ile ilgili balla bişi yapıyor da o kesinlikle kesiyormuş sabahları aç karnına veriyormuş öğrenince buraya yazayım sizlere ya da bilen varsa konuya yazsın öğrenelim.

Bal ve siyah turp ile öksürük nasıl kesiliyor tarifini verecek olan bi güzellik var mı ?
 
Merhaba canım. Benim oğlan da pek öksürür. Hatta öyle öksürür ki içimi parçalar. Yine oğlumun öksürdüğü akşamlardan birinde, kafayı yememek için sabrederken bu turp ve bal formülü geldi aklıma.

Siyah turpun üst kısmını kestim. Bıçak yardımıyla iç kısmımı yavaş yavaş oymaya başladım. Dibine kadar indim ve dibini deldim. Turpun tüm olarak içini oymamaya dikkat et. Turpu bir bardağın üzerine oturttum. Oyduğum kısımdan içine iki yemek kaşığı bal koydum. Ertesi güne kadar bal damla damla bardağa damladı. Ve bardaktaki turplu balı, sabah ve akşamları oğluma içirdim. Çocuklar tadını pek beğenmiyorlar fakat öksürük için faydalı olduğunu tecrübe edinmiş bir bayan olarak tavsiye edebileceğim bir yöntem. Aşağıdaki fotoğrafın daha açıklayıcı olacağını düşünüyorum.

ffv.jpg
 
Alın öksürük için tabsiye benim öksüreğimi dakikasında kesti evinizde viks varsa ayak tabanlarınıza krem gibi sürün sonra eğer mutfak poşetiniz varsa 2 ayağınızıda poşetleyin sonra çorap giyin vicut ısınızı dengelemek için kıyafetlerinize dikkat edin bu kadar geçmiş olsun.
 
Bende tarifin aynısını yaptım sabahlara kadar öksürüyorum iyi gelirse dua ederim gelmezse beddua yapmadığım karışım kalmadı bal süt karabiber karışımı,limon suyu nane karışımı,ballı süt en son soğan bal karışımı bu arada bunların yanında antibiyotik öksürük ilacımı da kullanıyorum ama nafile bıktım artık öksürükten boğazım tahriş oldu öksürmekten 1 haftada 5 kilo verdim yokmu bu zıkkımın kesin çözümü
 
Geri
Üst