Bebeğim ağlarken morarıyor neden olabilir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bebeğim ağlarken morarıyor neden olabilir?
Bebekler de morarma, bebeklerde ağlarken morarma nedenleri, bebeğin morarması

Dünyaya bir bebek getireceğinizi öğrendikten hemen sonra annelik içgüdüsü ile onu her zaman için koruma altına almak ve ona zarar gelmemesi adına her türlü tedbiri almaya çalışırsınız.
Özellikle ilk kez bebek sahibi olan anne ve babalar birçok konuda tecrübelerinin olmamasından dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Bebek doğduktan sonra ki ilk aylar da yaşanılan sorunlardan olan gaz sancısı, bebeğin sebebsiz ağlaması gibi durumlar yeni doğum yapan anneyi bazen depresyona bile sokmaktadır.

Bazı bebekler bazen inanılmaz derece de ağlama nöbetleri geçiriyor ve bu ağlamaların sonucun da morarmalar oluşabiliyor. Hatta bu durumu bizim en yakın aile dostlarımızın da yaşadığını söyleyebilirim. İlk bebekleri idi ve birçok konu da panik yaşıyorlardı. Onların da bebekleri ağlama esnasın da morardığı için çok korkuyordu. Neyse ilk aylarda ki sıkıntıları aştılar ve artık bebişleri onlara gülücükler dağıtıyor:)

Bebeklerin ağlama esnasın da morarma nedenleri arasın da ne yazık ki bazı önemli sağlık sorunları olabiliyor. Peki bebekler ağlarken neden morarır?
Konu ile ilgili merak edilen bilgileri sizler için aktarıyorum.

Ağlarken-morarma.JPG


Bebeklerde ağlarken morarma ile karşılaşılıyorsa bu bebekler için belki uyarı olabilmektedir. Bebekler ağlarken neden morarır? Her şey yolundayken birden bire böyle durumla karşılaşan anne ve babalar nasıl bir yöntem izlemelidir?

Öncelikle bebeklerimizi çok iyi bir şekilde gözlemlemeliyiz. Yani diğer bir anlamda iyi bir takipçi olunmalıdır. Belki bebeğinizin hiçbir şeyi yoktur. Sadece acıkmış olabilmektedir. Bunu konuşarak anlatamadığı için ağlayarak anlatmaya çalışmaktadır. Belli bir ağlamadan sonra artık nefes yetmemektedir.



Nefesin yetmemesi ile bebek morarmaya başlayabilmektedir. En çok bilinen ve en kolay anlaşılan morarma şekli bu olmaktadır. Başka neden bebeklerde morarma olmaktadır?

Kolik Bir Bebek Nasıl Anlaşılır?
Diğer ikinci nedenimiz bebek doğuştan kolik olma ihtimalide yüksek olmaktadır. Önce kolik ne demek ondan bahsedelim. Kolik, bir bebeğin gaz sancısı çekmesi demektir.

Gazını çıkaramadığı zaman aşırı sancı yaşayarak sürekli ağlama eğilimi göstermektedir. Bir bebeğin kolik olduğunu anlamak içinde 3 saat kadar aralıksız ağlıyorsa ve bu ağlama ile beraberinde morarmalar varsa kolik olma ihtimalide yüksek olmaktadır. Bu durumda olan bir bebeği iyi gözlemleyerek anlamaya çalışılmalıdır. Zaten genelde anne ve babalar bebeklerini anlar. Hatta anlamak zorundadır.

İlginizi çekebilir : Göbek Bağı Düştükten Sonra Ne Yapılmalıdır ?
Yoksa bebeklerinin ihtiyaçlarına hiçbir şekilde cevap verememektedir. Kolik bir bebek dizlerini sürekli karnına doğru çekmektedir. Aynı şekilde bükülerek yatmaktadır. Böyle bir şekle girmiş ise bir bebek hemen anlaşılsın ki o bebekte aşırı gaz vardır.

Ağlarken morarma

Yani bebeğiniz kolik olabilmektedir. Kolik bebekler sık sık ağlama krizleri geçirmektedir. Bunun için yapılması gerekenler bebeğinizi sakin bir yere yatırmalısınız. Yani bebek kendini güvende hissetmelidir. Kesinlikle kalabalık ortamlardan uzak tutulmalıdır.

Işıklar biraz loş olmalıdır. Tamamen bebeğin rahat edeceği bir ortam oluşturmalıdır. Bebek ağladığı zaman anne bebeğini sakin bir şekilde kucağına alıp onu yavaş bir şekilde okşamalı aynı zamanda sakinleştirmelidir.

Omuzuna doğru yatırarak sırtına hafif bir şekilde masaj yapılarak gazı çıkartılmalıdır. Kesinlikle bebek ağladığında endişe ve korkudan uzak durmalısınız. Çünkü bebek bunların hepsini hissetmekte daha çok tedirgin olup ağlamaya başlamaktadır. Karnına ya da ayakaltına doğru gaz için iyi gelen bir yağ alınarak güzelce masaj yapılmalıdır. Bebek rahatlayarak sakinleşmeye başlamaktadır.

Dikkat Bebeklerinizde Kalp Hastalıkları Olabilmektedir
Eğer bebeğinizde sık sık ağlarsa ve her ağlama da morarıyorsa sürekli bir kilo veriyorsa bu bebeklere de dikkat edilmelidir. Çünkü kalp sorunları olabilmektedir. Birden fazla sorun gözlemlemişseniz bir bebekte hemen onu bebek kalp doktoruna göstermenizde büyük fayda olmaktadır. Erken teşhis her zaman daha iyi sonuç vermektedir.

Bazı bebeklerde görülen kalp sorunları hiçbir şikâyete neden olmadan büyüdükten sonra bile fark edilmektedir. Bebeklerde nefes darlığı ve morarma varsa hiç beklemeden uzman bir doktora başvurulmalıdır. Neden olduğu anlaşılarak ona göre anne ve babalar yönlendirilmektedir. Hiçbir zaman bebeklerinizin sorunlarını göz ardı etmemelisiniz.
 
Geri
Üst