Temiz Ev Kadını Nasıl Olunur?

Bence de tuvalet temizliğinde titiz olmak gerekli. Tabii banyo ve lavaboları da unutmamak lazım! Çocukları da bu konuda erkenden eğitmekte fayda var. Benim evim cadde üzerinde. Cadde üzerinde yaşamak nasıldır bilirsiniz. Arabaların gürültüsü bir yana, yolun, ağaçların tozu dumanı olduğu gibi evime giriyor. Her gün toz alabilmeme imkân yok elimden geldiğince haftada iki-üç gün toz almaya gayret ediyorum.


Allahtan yaz ayları bitti. Kapı pencere kapandı. Bir nebze toz azaldı. Bazen, Offf hizmetçi miyim ben yeter artık diye isyan ediyorum. İsyan etsem ne fayda? Eşim de sağ olsun gram yardım etmez. Çocuktu, yemekti, temizlikti… Vallahi ben bıktım usandım.:789:
 
Ne güzel bir konu :hail: resmen derdime deva. Ben yeni evlilik yoluna girdim çeyiz vs hazırlıyorum:dp178:Annem bu konularda pek bilgili değil kısaca çevremde bu konuda yardımcı olabilecek pek kimse yok diyebilirim.:boink: Aldığım şeyler kullanışlı olur mu olmaz mı tam kestiremiyorum bu noktada tecrübeli melekler lütfen yardımcı olsun:grouphug: Çeyiz alışverişi yaparken temizliği kolay olan şeyler almak ve el işi olarak yapmak istiyorum. El işi konusunda çok becerikli olamasam da hevesliyim bu konu da :26:
 
arkadaşlar temizlik için saatler harcamak artık yok ben VİVENSO temizlik sağlık robotuyla tanıştıktan sonra tüm gün süren dip köşe temizliğim 1-2 saate düştü ki biliyorsunuz toz alıyoruz ertesi gün yine berbat oluyor bunun sebebi de sürekli üreyen toz akarları ben çözümü buldum tozlardan ve saaatlerimi alan temizlik derdinden kurtuldum. hem havamı temizliyorum hemde evimi.zaten havaya müdahale ettikten sonra tertemiz bir yaşam alanına sahip oluyoruz.
 
Bu biraz karekter meselesi titizlik kimi insanın ruhun da var. Ben aşırı titiz biriyim hatta durumum dan oldukça şikayetçiyim.Çünkü temizlik takıntım yüzümden kimsenin yemeğini yemiyorum .Ayrıca evde çok fazla çamaşır suyu tüketiyorum .Bu sağlık açısından çok sakıncalı ama çamaşır suyu olmadan temizlik yapamıyorum. Kapı kolları ve prizlere hayatta dokunamam.Bendeki temizlik hastalık derecesinde.Bunların dışında düzen ve tertipli olmam çok hoşuma gidiyor. Yapılacak işlerimi asla aksatmam. Hani bazı kadınlar başkaları için temizlik yapar ya tittiz desinler diye bende kendim için yapıyorum.Titiz olmak güzeldir fakat hastalık derecesinde olmamalı.
 
İki tahta çakmışlar kadın diye satmışlar diye bir söz var :D .... Bu söz beceriksiz pasaklı vasıfsız kadınlar için biçilmiş kaftan. Bu tür kadınları hiç sevmem . Kadınlık vazifelerini umursamayan evlatlarını eşini evinin düzenini ihmal edenlerin zerre kıymeti yok gözümde. Şimdi bunu okuyan bir feminis nasıl konuşuyorsun kadınlar hizmetçimidir diye laga luga yapacak ya çok ta tınn . Kadınlar evin idaresin den sorumludur. Temiz titiz olmakta karekter meselesidir. Nasıl titiz kadın olunur sorusuna gelirsek. Günlük yapılacak işler vardır birde dip bucak yapılacak işler vardır. Ben her gün Wc banyo mutfak temizliğini yaparım. Evi komple havalandırır süpürgeyle kiri tozu çekerim. Yerleri haftada 4 defa silerim. Toz alma işlemi kışın 2 günde 1 yazın her gün olur. Balkonlar kışın 2 günde 1 yazın her gün yıkanır. Hafta sonu ise ev komple dip bucak temizlenir. Koltuklar çekilir halılar kaldırılır vs. Bunlar düzenli yapılırsa alışkanlık haline gelebilir.
 
Geri
Üst