Çubuk tarçın kaç kullanımlık olmalıdır

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çubuk tarçın kaç kullanımlık olmalıdır
Çubuk tarçın kaç kullanımlık tır kaç gün kaç defa kaç kez kullanılır merak edilenler burada
Baharatlar sadece sofralarımızın vazgeçilmezi değil birçok hastalığın da tedavisin de kullanılmaktadır.Ben şahsen baharatsız bir hayat düşünemiyorum bizim mutfakta baharatın hemen hemen her türlüsü sevilerek kullanılır. Yemeklerin salataların çorbaların tadı en çok atılan baharatlarla ortaya çıkar ve birçok kişinin de damak zevkine hitap eder.

Tabi sadece baharatlar yemekler de kullanılmıyor bunun yanın da tatlı ve pastaların içine ve üzerine de sıklıkla tercih edilerek kullanılıyor.

Birçok hastalığın tedavisin de baharatlardan yardım alındığı gibi kilo vermek isteyenlerin de gözdesi oluyor. Saç ve cilt bakımına kadar her yerde yardım alınan baharatlardan sizlere bu konumuz da tarçın hakkın da merak ettiğiniz bilgilere yer veriyoruz. Sivilceler için bal tarçın maskesi için tıklayınız
Tarçın benim için en güzel aromalı ve kokulu baharatların başın da geliyor. Özellikle sütlü tatlıların üzerine muhteşem yakışıyor sütlaç yaptığım da üzerine bolca toz tarçın serperim.. Elmalı havuçlu cevizli kek yaparken bu üçlemeye inanılmaz yakışıyor.
Tarçın sadece tatlı ve pastalar da değil birçok hastalığın tedavisin de ve son yıllar da kilo vermek zayıflamak isteyenler tarafından da kullanılıyor.

Kilo vermek isteyenlerin kullandığı toz tarçın yerine çubuk dediğimiz tarçın oluyor. Tarçın çayı ile zayıflama hakkın da bilgilere göz atabilirsiniz.

Bu arada çubuk tarçının faydaları hakkın da bilgiler ve çubuk tarçın ile çay tarifi için aşağıda ki sizler için paylaştığımız bilgilere göz atabilirsiniz. Çubuk tarçını 3/4 kez kullanabilirsiniz.

tarcin-zararlari.jpg


Tarçın Güney ve Güneydoğu Asya'da yetişen defnegiller familyasından olan yaprak dökmeyen bir ağaç türüdür. Sağlık için birçok faydası bulunan bu bitki toz ya da kabuk olmak üzere iki şekilde tüketilmektedir. Bu güzel kokulu bitki yiyecek ve içeceklerde koku ve lezzet vermesi amacıyla kullanıldığı gibi aynı zamanda birtakım hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Özellikle içeceklerin hazırlanmasında ve servis edilmesinde çubuk tarçın kullanılmaktadır.

Tarçının Faydaları

bu doğal ve güzel kokulu bitkinin en önemli özelliği birçok rahatsızlığı önleyici olması özelliğidir. Bu güzel kokulu bitkinin insan sağlığı için birçok yararı bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak:

Damar tıkanıklığını önler.
Ferahlık hissi verir ve iştah açar.
Ayakların ve ellerin titremesini engeller.
Bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
Bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlar.
Karın ağrılarına iyi gelir.
Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Vücuttaki gazın söktürülmesini sağlar.
Cinsel isteği güçlendirir ve arttırır.
İshale iyi gelir.
Öksürüğe iyi gelir.
Soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini arttırır.
Vücuttaki kan şekeri dengesini düzenler.
Sakinleştirici ve huzur verici etkisi vardır.
Adet öncesi sancılara iyi gelir.
Kansere karşı vücut direncini güçlendirir.
Kimler kullanamaz?
Birçok faydası bulunan bu bitkiden bazı insanların uzak durması gerekmektedir. Kabuk ve toz tarçının içerisinde yüksek oranda potasyum bulundurmaktadır. Bu nedenden dolayı böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan ve diyaliz hastalarının uzak durması ve kullanmaması gerekmektedir. Aynı zamanda kan şekeri düşüklüğü gibi bir rahatsızlığa sahipseniz bu bitkiden gene uzak durmalısınız.

Kabuk tarçın çayı nasıl yapılır

Bir bardak kaynamış suyun içerisine 1 adet çubuk tarçın birkaç parçaya bölünerek koyulur ve 3-4 dakika kaynatıldıktan sonra içilir. Bir adet çubuk halindeki tarçın 4 kere kullanılabilir. Bu çayın aşırı şekilde kullanılmasına gerek yoktur. Haftada 3 ya da 4 kere içilmesi uygun görülürken belirli aralıklarla 15-20 gün hiç içmemeniz gerekmektedir. Yani belirli zamanlarda bu çayın tüketimine ara vermeniz gerekmektedir.

Kabuk tarçın faydaları nelerdir?

Bu bitki çayının ise ayrıca birçok faydası bulunmaktadır. Romatizmaya iyi gelmektedir. Faranjite karşı vücudun direnç kazanmasını sağlar. Yorgunluğu giderir. Yüksek tansiyona karşı koruyucu etki yaratmaktadır. Zihin yorgunluğunu alır ve yoğun çalışma temposundan kaynaklanan baş ağrılarının geçmesini sağlar. Cilt için çok faydalıdır. Doğal antibiyotik görevi üstlenmektedir. Migrene karşı etkilidir. Sakinleştiricidir ve gerginliğin azalmasına yardımcı olur. Bu kadar faydası ve yararı bulunan kabuk tarçın çayının yapılışı ise oldukça basittir. Gün içerisinde rahatça tüketerek aynı zamanda kilo verme özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

Kokusu ve lezzeti ile birçok şekilde kullanılabilen tarçın bitkisi bu özelliği sayesinde birçok kişi tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Tamamen önleyici özelliğe sahip olan bu bitki birçok hastalığın yanı sıra cilt problemlerine de iyi gelmektedir. Uzmanlar kullanımını ve tüketimini önermektedir. Sizler de dilerseniz yemeklerde dilerseniz çayını yapıp tüketerek bu güzel kokulu bitkinin eşsiz faydalarından yararlanabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tarçın benimde en sevdiğim bir baharat hele o kokusu bile beni mahvediyor bayılıyorum resmen sütlaça çok yakışıyor tarçın...geçenlerde bende havuçlu cevizli kek yapmıştım ve içine biraz tarçın koydum inanılmaz bir lezzet oldu
 
tarçını çok seviyorum. tarçın çaylarına bayılıyorum .tarçınlı kurabiyelerde en sevdiğim hamur işlerinden. aynı zamanda içtiğim suda tarçınlı. bir surahi suya dal tarçın ve limon atıyorum .susadığım zaman bu suyu tüketiyorum . bağışıklık sistemimi bu şekilde güçlendiriyorum .
 
Yahu ben bunu bi kere kullanıp atıyordum hahahahaha teşekkürler dediklerinizi uygulayacağım sağolun.
 
Geri
Üst