Gebelikte Ananas Yemenin Zararı Varmıdır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte Ananas Yemenin Zararı Varmıdır?
gebelikte ananas tüketimi, gebelikte ananasın faydaları ve zararları, ananasın faydaları
Hamile olduğunuz ilk günden itibaren kendiniz ve bebeğinizin sağlığı açısından düzenli bir şekil de beslenmelisiniz. Gebelik boyunca yenmesi ve yenmemesi gereken bazı besinler ve içecekler vardır. Birçok anne adayı hamilelik boyunca beslenmeleri konusun da kararsızlıklar yaşayabilir. Bize gelen sorulardan biri de"gebelikte ananas yemenin zararı varmıdır" yönün de olduğundan dolayı sizlere uzmanlardan edindiğimiz gebelikte ananas tüketimi hakkın da merak ettiğiniz bilgileri sunuyoruz.
ananas.jpg


Gebelikte ananasın faydaları saymakla tükenmiyor. Yapılan tüm araştırmalarda düzenli olarak gebelikte ananas tüketimi gerçekleştiren anne adaylarının daha sağlıklı olduğunu kanıtlıyor.


Gebelikte anne adaylarının enç çok şikayet ettikleri konulardan biri de kabızlıktır. Gebelikte kabızlık yaşanan kilo artışı ve salgılanan hormonlara bağlı olarak gerçekleşir ve gerekli önlemler alınmazsa oldukça ciddi rahatsızlıkların meydana çıkmasına neden olabilir. Ananasın faydaları arasında yer alan bağırsakları çalıştırıcı özelliği gebelikte ananas tüketimi için oldukça ciddi nedenler arasında ilk sıralarda bulunur. Gebelikte ananas yemek sizi kabızlığa karşı koruyacak doğal bir ilaç almışsınız etkisi yaratır. Ananasın içinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller ise bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve sizi çeşitli hastalıklara karşı koruyacaktır. Gebelikte ananas yemek hakkında bir çok araştırma yapılmış ve bu araştırmalar sonucu oldukça ciddi veriler elde edilmiştir.


Amerika?da gebelikte ananas tüketimi ile ilgili olarak yapılan araştırmada hamileliğinin aynı dönemleri içerisinde yer alan anne adayları iki ayrı gruba ayrılmış ve her iki grup içinde aynı beslenme listesi uygulanmıştır. Ancak A grubu olarak adlandırılan anne adayları B grubunda yer alan anne adaylarından farklı olarak her gün düzenli olarak 100 gr. ananas tüketmişlerdir. 15 günlük araştırmanın sonucunda A grubunda yer alan yani her gün düzenli olarak ananas tüketen anne adaylarının hiç birinin kabızlık sorunu yaşamadığı tespit edilmiştir. Bu araştırma makale olarak yayımlanarak bilimsel gerçeklik kazanmıştır.


Gebelikte ananasın zararları ile ilgili olarak yapılan bilimsel bir araştırma olmamakla beraber konu ile ilgili olarak şimdiye kadar hiç bir şikayette bulunulmamıştır. Hamilelikte ananas tüketen annelerin saçları daha parlak olacağı gibi aynı zamanda daha az saç dökülmesi sorunu yaşayacaklardır. Hamilelikte ananasın faydaları arasında sayabileceğimiz bir diğer fayda ise vücutta toplanan fazla ödemin atılmasını sağlamasıdır. Hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimlere bağlı olarak vücut su toplamaya başlar. Ananas vücutta biriken fazla ödemin atılmasına yardımcı olacaktır. Hamilelikte ananas tüketimi önerilmekle beraber her şeyde olduğu gibi ananas konusunda da fazla tüketim kesinlikle önerilmemektedir.Hamilelikte ananas suyu içmek yerine ananasın kendisini yemek kabızlığı önlemesi açısından ayrıca önerilmektedir.
 
benim düşük tehlikem vardı bir arkadaşım bana ananas yememi tavsiye etmişti düşük yapmayı önlüyormuş bebek daha iyi tutunuyormuş öyle demişti ne kadar doğru bilmiyorum ama ben o arkadaşıma çok güvendiğim için bu dediğini yaparak bol bol ananas yemiştim düşükte yapmadım
 
Geri
Üst