SOKRATES, Hanımı ve evlilik üzerine...

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
SOKRATES, Hanımı ve evlilik üzerine...
sokrates sokrates hikayeleri resimleri resmi evlilik
SOKRATES, Hanımı ve evlilik üzerine...

Sokrat, vücut yapısı olarak çok çirkin ve zayıf bir yapıya sahiptir. Kel kafalı, soğan burunluydu. Hanımı Xanthippe ise güzel bir kadındır. Sokrat’ı filozof yapan en önemli sebebin, hanımı olduğu rivayet edilmektedir. O, dışarı çıkıp öğrencileriyle birlikte olmasını kıskandığından, Sokrat’ın evi, hanımı tarafından cehenneme çevrilmektedir.
sokrates_3-5009.jpg

Evde her gün kavga vardır. Bu yüzden Sokrat da bir an evvel kendini dışarı atmaya çalışmaktadır. Bir gün talebeleriyle birlikte sokakta ders yaparak yürürlerken, o esnada evlerinin önünden geçmektedirler ve Sokrat’ın anlattığı konu da evliliğin faziletleridir.
Tam bu sırada hanımı bulaşık suyunu balkondan Sokrat’ın ve dolayısıyla talebelerinin başına boşaltmıştır. Sokrat ise, hiç istifini bozmadan, talebelerine dönerek, “Evlenin! Evlilik çok kutsal bir müessesedir. Evlenin! Hanımınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz, kötü çıkarsa filozof olursunuz..” demiş.
 
Sokrates diince nie otomatikmen benim ariston dediğim şahsiyet ve platon dediğin ve bunlara güzel isim uydurduğum iki düşünür aklıma neden geliyor acaba...
 
adam haklı demiş acep kara kara düşünmekten hayatı çözmeye yönelmiş adam :D
 
The School of Athens, "Atina Okulu" isimli yapıtından kullandığınız resim, Sokrates'e ait DEĞİLDİR. Resimdeki yaşlı figür, Plato'dur.
 
Geri
Üst