Bebekler de Beyaz Kaka Rengi Ne Demek?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bebekler de Beyaz Kaka Rengi Ne Demek?
bebeğin kakasının rengi, bebeklerde beyaz kaka, bebeklerde kaka rengi
Bebekler de görülen kaka rengi bazen bazı hastalıkların da habercisi olarak yer almaktadır. Eğer bebeğiniz açık renk beyaz kaka yapıyorsa bir anne olarak bu durum sizi korkutabilir. Uzmanların bebeğin kaka renginin beyaz olması hakkın da yapmış olduğu açıklamaları sizler için paylaşıyoruz.
beyaz kaka.jpg


Bebeklerde kaka rengi çeşitli problemlere göre değişiklik gösterebilir. Normalde yeni doğan bir bebeğin kaka rengi siyaha yakın koyun renktedir. Bu renk genel olarak fizyolojik yani normal kabul edilmektedir. Bunun yanında ilk aylarda anne sütü ile beslenen bebeklerde altın sarısına yakın kaka rengi ile karşılaşmak mümkündür. Ayrıca bebeğin 3. ya da 4. ayını doldurması ile karaciğerden bağırsağa dökülen safra salgısının artması ve bağırsaklarda safranın yeşil rengini sarıya dönüştüren enzimin azalması yeşil renkli kaka meydana getirir. Bunların yanı sıra bazı bebeklerin beslenme bozukluğundan kaynaklı beyaz kaka yaptığını söylemek mümkündür. Bebeklerde beyaz kaka beslenmenin yanlış olduğu durumlarda ortaya çıkar.

Bebeklerde beyaz kaka neden görülür?

Normal şekilde beslenen bir bebekte genellikle beyaz kaka gibi bir durum ortaya çıkmaz. Bu durumun ortaya çıkmasının nedeni safra kesesinin tıkanıklığı olabilir. Ayrıca daha çok süt ağırlıklı beslenme ya da başka besinlere bağlı olarak bebeklerin beyaz kaka yapmaları mümkündür. Bu tür durumlarda bebeklerin süt ağırlıklı yiyeceklerden uzak tutulması ve beslenme programının değiştirilmesi yeterli olacaktır Genel olarak endişe edilecek bir durum yoktur. Ancak herhangi bir sorun meydana gelmemesi adına bebeğin doktor kontrolünden geçirilmesi tavsiye edilir. Safra kesesi tıkanıklığının meydana gelmesinin nedeni ya da beslenmede yapılan yanlışlar konusunda uzman doktorun faydası olacaktır.

Siz de bebeğinizde beyaz kaka ile karşılaştığınızda içinizin rahat etmesi için bir doktor kontrolünden geçirebilirsiniz.
 
Geri
Üst