Normal doğum mu yapmalıyım? Sezeryan mı?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Normal doğum mu yapmalıyım? Sezeryan mı?
normal doğum mu sezeryan mı,normal doğum mu yapmalıyım sezeryan mı,normal ve sezeryan doğum arası farklar,normal doğum mu sezeryan mı daha kolay,hangi doğum şekli daha kolay
indir.jpg




Hangi yöntemin uygun olduğuna hekimin karar vermesinin en doğru yaklaşım şeklidir.Normal doğum ve sezaryen hangi durumlarda yapılmalı?
Normal doğum adı üstünde bir bebeğin dünyaya gelişinin en doğal şeklidir. Normal bir doğumdan sonra, anne kısa bir dinlenme süresi sonunda günlük yaşantısına dönebilir. Gününde doğacak bir bebek, hamilelik süresince sağlıklı bir ortamda geliştiyse, doğum sırasında yaşayacağı zorluklara dayanabilme gücüne sahiptir.

Rahmin kasılmaları sırasında yaşayacağı basınç ve doğum yolundan geçerken hissedeceği sıkışma, her doğumda bebeklerin maruz kaldığı doğal etkilerdir. Annenin doğum sırasında bebeğine karşı sorumluluk bağının güçlenmesi, anne ve bebek ilişkisinin doğum anıyla birlikte başlaması, annenin emzirme ve bebek bakımına hazır hale gelmesinin daha kısa sürmesi normal doğumun avantajlarındandır. Normal doğum yapan bir kadın isterse kısa aralıklarla tekrar doğurabilir ve yapabileceği doğum sayısında da bir kısıtlama yoktur.

“Normal doğum ‘kendi haline bırakılmış doğum’ değildir! Aksine yakın ilgi ve takip gerektirir. Sezaryeni gerektiren bir özellik yoksa doğumun vajinal yolla yapılması planlanır. Eğer gebelik sırasında veya doğum anında bir problem ortaya çıkarsa sezaryene dönülebilineceği önceden bilinmelidir.

Plasentanın erken ayrılması, sancı sırasında rahim yırtılması, bebeğin göbek kordonunun sarkması, bebeğin oksijensiz kalması, rahim açılmasının gecikmesi, bebeğin uygun pozisyonda doğum yoluna girememesi veya ilerleyememesi durumlarında anne acil olarak sezaryene alınır.
 
Geri
Üst