Doğum Doktoru seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Uzman SühaN

Administrator
Doğum Doktoru seçerken nelere dikkat etmeliyim?
doğum doktoru seçerken tavsiyler,doğum doktoru seçerken öneriler,doğum doktorunu nasıl seçmeliyim,doğum yaparken nasıl bir doktor seçmeliyim,doğum doktoru seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler


do.jpg





Gebelik öncesi, gebelikte ve gebelik sonrası doktor seçimi yapmamız çok önemlidir. Doktorlar,anne adayının gebelikte herhangi bir sorun yaşadığında çözüme ulaşmasını yada gebelik süreci içinde rahat etmesini sağlarlar.
Doktorumuzun bizim üreme sistemimiz yada cinsel sağlımızla ilgili sorunları gidermek başlıca sorumluluğu olsa da sizin diğer sorunlarınızı saptamak, gidermekte görevlerinden biridir.
Gebelikte özellikle ilk bebeği olacak olan anne adayları bu konuda bilgili olmadıkları için her ufak bir sorun da bebeğime bir şey mi oldu diyebiliyorlar.İşte bu zamanda doktorumuz devreye girmektedir ve bunu doktorumuzla konuşmak isteriz.


Çoğu gebeler ,ailesine bile sözemedikleri konuları doktorlarına sormaktadırlar.Aklınıza takılan her soruyu sorabilmeli, 24 saat telefonla bile sorunlarınızı anlatabilmelisiniz. Sizin sorunlarınızı dinleyip size yardımcı olabilmelidir.
Günümüz koşullarında artık herkezin sabit olarak gittiği bir jinekoloğu hemen hemen vardır.Ailenizden yada arkadaşlarınızdan aldığınız yardım bir jinekoloğun verdiği bilgi kadar sizi aydınlatmaz.
Zaman zaman bu yardım sizin yanlış yapmanıza neden olabilir.Bu yüzden mutlaka çevrenizdekileri değil bir jinekologla görüşmeniz gerekmektedir.
Şunu unutmayalım ki, doktorunuzun yanında rahat hissedebilmeli,yaşadığımız sorunları açık bir şekilde anlatabilmeli, sorduğunuz soruların cevapları bizi aydınlatabilmeli, 24 saat boyunca bize destek verebilmeli, muayene sırasında sizin rahat olabilmeniz için elinden geldiği kadar yardımcı olabilmelidir. İşte bu sizin istediğiniz, aradığınız doktor olabilir.
Gebelik öncesi ve sonrası Doktor seçiminde nelere dikkat etmemiz gereken konular ;


• Doktorumuza güven duymak ve size yaklaşımı
Gebelikte doktorunuza güven duymalısınız ki ,onunla her şeyi paylaşabilmeli,rahat olabilmelisiniz.Gerçekleştirdiğiniz gebelik evrelerinde de doktorunuzun önerdiği kararlarada uyabilemelisiniz.
Sorduğunuz sorulara bıkmadan cevap verebilmelidir.Çünkü her sorduğunuz soru sizi bir adım ileriye götürecektir.Verdiği cevaplar sizin doktorunuza güven duymanızı sağlar.
• Doktorunuzun deneyimi
Mesleki olarak deneyimlerini sormanız doğaldır.Bu hususta dikkat etmeniz gereken kaç senedir doktorluk yapıyor olması,hangi okuldan mezun olmuş olmasıdır.Muayenehanesinde asılı diplomasını görebilisiniz.Ama birçok uzmanlaşılmış dallar vardır.
Eğer ki bazı konularda sizi başka doktorlara yönlendirirse bu doktorunuzun deneyimsizliğinden değildir.Sadece bu sizin sağlığınıza dikkat ettiği anlamına gelmektedir.Bu dalda uzmanlaşmadığını sizin sağlınız için başka bir işin uzmanlık dalı olan bir doktora yönlendirebilir.
• Doktorunuza ulaşabilme
Gebelikte birçok aklınıza takılan sorularınız olacaktır.Bu yüzden doktorunuza bir telefonla ulaşabilmelisiniz.Bebek beklediğiniz için sağlık sorununuz olduğunda zaman ve saat farkı ortadan kalkar.Doktorunuza her an ulaşmaya çalışırsınız.
• Ekonomi
Ekonomik koşullar artık hepimizi etkilemektedir.Artık günümüzdeki koşullar kişilere göre ağır gelmektedir.Çoğu zaman gebeler muayane olmayı erteliyor yada düşük bütçeli hastaneleri tercih ediyorlar.
Bu koşullar yüzünden kendini rahat hissettikleri doktorların yanına değil zorunlu oldukları hastanelere gidiyorlar.
Doktorunuzu iyi seçmek , sizin ve bebeğinizin sağlığı ve rahatı için her bakımdan önemlidir.
 
Geri
Üst