Bebekler için yoğurt nasıl yapılır?

Uzman SühaN

Administrator
Bebekler için yoğurt nasıl yapılır?
bebekler için yoğurt tarifi,bebekler için yoğurt yapma,bebeğe yoğurt nasıl yapılır,yoğurt nasıl yapılır,yoğurt tarifi,yoğurt hakkında bilgiler

Sütün yeterince sıcak olmaması yoğurdun mayalanmasını engeller. Aynı şekilde süt çabuk soğursa mayalanma olmaz, dolayısıyla üstünü çok sıkı kapatmanız gerekir. Kışın radyatörlerin üzerinde bekletebilirsiniz, yazın da yavaş soğuması için çelik tencere kullanabilirsiniz. Sütü mayalanmaya bıraktıktan sonra hareket ettirmemek gerekir.


y.jpg











Tarif

100cc süt

1 çay kaşığı yoğurt mayası

Sütü kaynatın ve 36-37 dereceye kadar soğumasını bekleyin. Yoğurt mayasını 1-2 kaşık sütle sulandırarak ekleyin ve yavaşça karıştırın. Tencereyi hareket ettirmemeye özen göstererek kapağını kapatın, iki kat battaniyeye sarın ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Kımıldatmadan 3-4 saat bekletin. Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Bir yaşa kadar inek sütü önerilmediği için yoğurdu mama ile hazırlayabilirsiniz.

100ml hazırlanmış hazır mama (3 ölçek toz mama ve 90cc su)

1 çay kaşığı yoğurt mayası

Hazırladığınız mama ılık iken (yaklaşık 43-44°C), biraz sıvı mama ile karıştırdığınız yoğurt mayasını ekleyin. 3-4 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Bebeğiniz 12. ayını doldurduktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz. İnek sütü alerjisi olan bebek ve çocuklar için keçi sütü veya hipoalerjik özel mamalarla yoğurt hazırlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst