Gebelikte Kız Bebek Belirtileri Nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte Kız Bebek Belirtileri Nelerdir?
hamilelikte kız bebek belirtisi,hamilelikte cinsiyet nasıl belli olur,bebeğim kızmı erkekmi,gebelikte kız bebek belirtileri hakkında bilgiler


Anne adayının, gebelik döneminde gösterdiği bazı fiziksel ve algısal belirtiler, bebeğin cinsiyetine dair tanımlamalara işaret etmektedir. Bu belirtiler, bilimsel anlamda bir geçerliliği yoktur ve kesinlik içermez. Anne babanın, bebeğin cinsiyetini öğrenmesi, ultrason yöntemi ile gebeliğin 16 ila 20. haftaları arasında mümkün olmaktadır.

k.jpg



Aşırı Mide Bulantısı
Anne adayının tüketmek için daha çok şekerli ve tatlı besinleri tercih etmesinin yanı sıra, portakal suyu başta olma üzere; meyveye aş ermesi bebeğin kız olacağının en belirgin işareti sayılıyor. Gebeliğin, anne adayını sinirli, yorgun, öfkeli ve huysuz bir ruh haline sokması da kız bebek belirtisi olarak görülüyor. Hamileliğin ilk aylarında görülen aşırı mide bulantısı da önemli bir işaret…
Sol göğsün, sağ göğse göre daha fazla irileşmesi ya da göğüslerdeki anormal büyüme, saçlarda kızıl teller oluşması, karın bölgesinin karpuz gibi görünmesi ve fetusun karında yüksekte taşınması, yüzün şişmesi, kalça ve basenlerde kilo fazlası, idrarın mat ve açık sarı renkte olması gibi fiziksel değişimler de söz konusu…
Fetusun, karnın solunda taşınması da kız bebek belirtilerinden sayılıyor.Hamilelikte Kız Bebek Belirtileri :

Sol göğsünüzün sağ göğsünüze göre daha fazla büyümesi,
Aşırı huysuzluk,
Basen ve kalça bölgelerinden kilo alma,
Saçlarda kırmızı ince çizgiler belirmesi,
İdrarın donuk ve uçuk sarımsı bir renkte olması,
Aşırı mide bulantısı,
Daha çok tatlı ve şekerli yiyeceklere aş erme,
Bol bol meyve aş erme,

Halk arasında yapılan alyans testine göre bebeğinizin cinsiyetinin kız olması için, alyansı ipe bağlayıp göbeğinizin üzerinde bir süre beklettiğinizde dairesel değil de iki yana sallanma hareketi yapması gerekmekteymiş.

Ama yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bunların hiçbirisi kesin alametler değillerdir. Eğer bebeğinizin cinsiyetini gerçekten merak ediyorsanız öğrenmenin tek yolu var, o da ultrason.

HAMİLELİĞİN EN BELİRGİN BELİRTİLERİ İÇİN ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ KONUMUZA BAKMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ. AYRICA TÜM HAMİLELİKLE İLGİLİ BELİRTİLER İÇİN GEBELİK KATEGORİMİZE BAKABİLİRSİNİZ.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merabalar daha gebeliğin başındayım 5 .hafta 5 günlük mide bulantım başladı normalmi sizce
 
Merabalar daha gebeliğin başındayım 5 .hafta 5 günlük mide bulantım başladı normalmi sizce

Merhaba, Gebelikte mide bulantısı elbtteki normaldir. Gebeliğin erken septomların dan biridir. Hormonların dalgalanmasın dan dolayı mide bulantısı olmaktadır. Durum sizi çok rahatsız ediyorsa bir hekime görünün.İlaç reçete edebilir.
 
Geri
Üst