Kuş Kafesi Nasıl Temizlenir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kuş Kafesi Nasıl Temizlenir?
kuş kafesi temizliği nasıl yapılır, kuş kafesinin temizliği nasıl yapılmalı, kafes temizliği
Birçok kişinin evinde bulunan kuşların içinde bulunduğu kafesin temizliği hakkın da bilgi edinmek isteyen üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz için gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
358wfwm.jpg

Öncelikle yapacağınız temizliği günlük ve haftalık olmak üzere iki şekilde yapın.

Günlük temizlik:

Tercihen sabah saatlerini tercih edin. İlk iş olarak yemlikler, suluklar, yemişlik ve eğer kirlenmişse tünekler temizlenmelidir. Bunu yaparken hepsini kafesin sürgülü kapağıyla birlikte çıkarın ve temizliği yapacağınız yere götürün. Tüm yapacaklarınızı eldiven kullanarak yapmanız kendi hijyeniniz için önemli.
Kapları temizleyin, yemlik ve suluğu gereken özeni göstererek tazeleyin.
Kafesin tabanına eğer taban kumu seriyorsanız, buradaki dışkı ve yem artıklarını toplayın. Muhabbet kuşlarının dışkıları kurudur ve yemlerini çok dağıtmadan yerler. Bu nedenle eğer muhabbet kuşu besliyorsanız yukarıdaki işlem sizin için daha kolay olacaktır.
Taban kumu serilmiyorsa, kafes tabanını koruyan, temizlikte kolaylık sağlayan kalın paket kağıtlarından uygun ölçüde keserek kullanırsanız, temizlemek de son derece rahat olur.
Tüm bu tazeleme ve temizleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra her şeyi yerine koyabilirsiniz.
Kafesin bulunduğu odayı, kuşu hava akımlarının ortasında bırakmadan ve rahatsızlanmasına neden olacak bir etkiye izin vermeden havalandırın. Odanın havalandırılması çok önemlidir. Çünkü kuşların en büyük gereksinimlerinden biri de her canlı gibi temiz havadır.

Haftalık temizlik:

Kafeslerin günlük temizlik ve bakımlarından başka, haftada veya iki haftada bir daha büyük ve ayrıntılı bir temizlik yapın.
Bu büyük temizlikte kafesin her yerini ince ince temizleyin.
Hiçbir yerde yem artığı ve pislik bırakmayın.
Kafesi sodalı sıcak sularla silin.
Tünekleri iyice temizleyin. Tünek başlarına pamukla konulan pire tozlarını yenileyin.

Kuş Kafesi Temizlerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar:

Kafesin içini ve dışını temizlerken, çamaşır makinası, kurutucusu, ya da fabrika makinalarını tercih etmeyin. Kuşlar hassas yaratıklar oldukları için, parfüme ve bazı ürünlere karşı tepki verebilirler.
Kuşların yemlerinin temizliği de çok önemlidir. Yemi sakladığınız kabın, dezenfekte olmasına, oda sıcaklığının yemlerin kalitesini etkilememesine çalışın. Kavanoz kullanmak çok daha sağlıklıdır. Hem camın sıhhiliğini, hem de yemi görebilmenizi sağlar.
Kuşunuzun çevre temizliği için kullanacağınız alet edavatın kalitesini de önemseyin. Aksi takdirde tüy bırakan küçük bir fırça bile kuşunuzun sağlığını riske sokabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ; kafes pisliğinden ve temizlemesinden bıktınız ise lüften bu örnek kafes leri modelleri inceleyiniz..
yıkanabilir altı çekmeceli pratik ve ideal kafesler dir..


EDIT BY BEYZA REKLAM LİNKİ BIRAKMAYIN
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst