Japon Kadınların Güzellik Sırlarını Öğrenmek İster misiniz?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Japon Kadınların Güzellik Sırlarını Öğrenmek İster misiniz?
japonların güzellik sırları, japon kadınların güzellik sırları, japon kadınların özellikleri



Sevgili melekler, japon kadınların duru güzellikleri, sade ve zarif hatları, bembeyaz ciltleri hepimizin ilgisini çeker. Bu zerafet timsali kadınların kendilerine ne tür bakımlar uyguladıklarını merak ediyorsanız, aşağıda sizlerle paylaşacağımız güzellik sırlarını inceleyebilir hatta yaşamınızda uygulayabilirsiniz...



japon-kızlar.jpg



En etkili anti-aging bitkilerinden yosun, omega-3 yağ asitleri, iyodin ve C vitamini barındırmasıyla mükemel bir cilt koruyucu haline dönüşüyor. Yosun maskeleri, ciltteki kızarıklıklarla savaşıyor, cildi toksinlerden arındırıyor ve cildin genç kalmasını sağlıyor.

Parlayan ciltle savaşmak için pudrayla uğraşmak yerine, akıllı Japon kadınlar makyaj çantalarında yağ emici mendillerden bulunduruyor. Bu mendiller pudra gibi cildin nefes almasını engellemeden matlık efekti sağlıyor.

Bu mendilleri makyajınızı yapmadan önce cildinizdeki yağı almak için kullanabilir ya da makyaj yaptıktan sonra hafif tampon yaparak da kullanabilirsiniz.

Japon kadınlar nemlendiricileri bizim gibi nazikçe sürmek yerine hafifçe vurarak sürüyorlar, böylelikle kan dolaşımını da arttırıyorlar.

İyi bir kan dolaşımı kolajen üretiminde ve taze bir ciltte etkili rol oynuyor.

Japon kadınlar sabun bezi kullanmayı ihmal etmiyorlar ama bu bezlerde mutlaka dikkat ettikleri bir şey var! Onlar için sabun bezleri hiç bir işlem görmemiş saf kotondan olmalı.Bu doğal ve yumuşal bezler ölü deriden daha az sabunla, daha etkili şekilde kurtulmayı sağlıyor.

Her ne kadar bronz ten seksilikle özdeşleşse de, beyaz ten de asaleti simgeliyor. Pirinç unu hem ten rengini beyazlatmakta hem de sivilcelerden kurtulmakta etkili…

3 kaşık pirinç ununa macun haline dönüşecek kadar süt ekleyip karıştırın ve temiz yüze uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla durulayın ve nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

Kamelya, Japonlar için özel bir çiçek. Japonya'da kamelya yağının çok geniş bir kullanım alanı var. Yemeklere tat vermesi için, cildi güzelleştirmek için, saçları uzatmak için birçok alanda kullanılıyor.

Japon kadınlar saçlarını yıkadıktan sonra, saçlarının ortasından uçlarına kadar kamelya yağı sürerek saçlarını doğal bir şekilde nemlendirirler.

Günde iki bardak yeşil çay içmek, Japon kadınların kendi güzellikleri için yaptığı en kolay şey. Serbest radikallerle savaşan antioksidan zengini yeşil çay hem vücudun hem cildin genç kalmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda yeşil çay banyosunun da bir Japon geleneği olduğunu hatırlatalım.

Japonların en çok tükettikleri yiyeceklerden biri balık. Omega-3 yağ asidi zengini balıklar uzun yaşamı desteklerken barındırdığı vitamin ve minerallerle de sağlıklı ve ışıldayan bir cilde kavuşturuyor.

Yavaş yavaş batı dünyasına da yayılan kuru fırçalama Japon kadınlar tarafından uzun yıllardır kullanılan bir teknik.
 
Geri
Üst