Ayna nasıl temizlenir ?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Ayna nasıl temizlenir ?
ayna temizliği nasıl yapılır,lekeli aynalar nasıl temizlenir,pratik ayna parlatma yöntemleri,
Ayna_Nasil_temizlenir-616x358.jpg


Evimizde dekorasyon amaçlı kullandığımız ya da banyomuzda yer alan aynaların kirli ve lekeli olması hem işlevini kaybettirir hem de kötü bir görüntü oluşturur. Aynalar çok sık temizlenmedikleri için zaman zaman ayna temizliği püf noktalarını unutmak gayet mümkündür ve işte biz de bu nedenle ayna nasıl temizlenir diye merak edenler için tüm ayna temizliğinin tüm detaylarını araştırdık.

Sararmış, leke tutmuş ve eskimiş aynalar nasıl temizlenir ve parlatılır?

Salon ya da antrede kullandığımız aynalarda zamanla sararma, sinek lekesi gibi lekeler meydana gelir. Banyo ve tuvalet aynalarında ise buhar, su, kireç lekeleri, diş macunu, sabun kalıntıları oluşur. Aynaların sararmasını engellemek için güneş ışığına direkt maruz kalmalarını engelleyin.



Ayna temizliğinde kullanılacak pratik yöntemler;

Aynaların temizlenmesinde ve parlatılmasında sirke kullanabilirsiniz. 1 litre suya 1 çay bardağı sirke koyun. Buruşturup top haline getirdiğiniz gazete kağıdını sirkeli karışıma batırıp aynayı silebilirsiniz. Gazete kağıdı yerine mikrofiber bez de kullanabilirsiniz.
Boş sprey şişesinin içinde sirkeli su karışımı hazırlayın. Bu şekilde her seferinde su hazırlamak zorunda kalmazsınız. İhtiyacınız oldukça spreyi aynaya sıkın ve silin.
Nemlendirilmiş mikro fiber temizlik bezi aynalarınızı kolayca temizlemenize yardımcı olur.
Ayna üzerinde lekeler varsa alkollü pamuk ile lekeleri silin. Birkaç saat beklettikten sonra nemli bez ile silip, kuru bezle leke kalmayıncaya kadar kurulayın.
Aynanızın ahşap çerçeveleri varsa alkol kullanırken dikkatli olmalısınız. Dikkatsiz bir harekette ahşabın boyasını ya da verniğini bozabilirsiniz.
Banyoda yer alan aynalarınızın buharını duş sonrası çekçek yardımı ile alırsanız lekelerin oluşmasına engel olabilirsiniz.
Evdeki aynaları sık sık temizlemek kalıcı lekelerin oluşmasını engeller.
 
Geri
Üst