Deterjan Yerine Ne Kullanabilirsiniz?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Deterjan Yerine Ne Kullanabilirsiniz?
Bu sayfa; Deterjan Yerine Ne Kullanabilirsiniz konusu hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, modadan makyaja artık hep sadelik ve doğallık ön planda. Sağlık açısındandan da düşündüğümüzde doğal gıdalarla beslenmek ve organik ürünler kullanmak en doğrusu. Peki ya temizlikte kullandığımız kimyasallar? Elbette ki onların da kolayı var. İşte temizlikte kullandığınız kimyasal maddeler yerine kullanabileceğiniz doğal ürünler...


deterjan-395.jpg




Çamaşır deterjanı yerine: Bir kalıp doğal sabunu rendeleyip 2 litre suya koyun. Sabun eriyene kadar kaynatın. İçine 1 çay bardağı boraks, 1 su bardağı da çamaşır suyu ekleyin. Karıştırırak 5 dakika kadar kaynatın. Soğudukça katılaşan malzemeden kullanılacağı zaman bir kupa alınıp cezvede eritilerek makinenin deterjan haznesine konur (biraz sulandırabilirsiniz de). Yumuşatıcı gözüne de elma sirkesi eklenir. Çamaşırlarınızın parlak, yumuşak ve tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer sabunu eritmeden koyarsanız çamaşırlarınızda sabun kalabilir ya da su tahliye hortumu tıkanabilir.

Bulaşık deterjanı yerine: Bir kupanın içine 1 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks, 1 tutam limon tuzu, bir tatlı kaşığı hardalı koyup sıcak su yardımıyla hepsini karıştırıp eritin ve bulaşıkların üstüne rastgele dökün. Evde kullanılmış limon varsa onu da çatal-bıçak sepetinin kıyısına köşesine sıkıştırın. Sıcak suyun yardımıyla limon bulaşıklarınızı hem çok iyi parlatacak hem de kötü kokuları önleyecektir.

Genel temizlik maddeleri yerine: 1 litre sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks, 1 çay kaşığı arap sabunu, birkaç damla portakal, limon ya da lavanta yağı, 1 çay bardağı sirke iyice karıştırılır. Püskürtme özelliği bulunan bir şişenin içine konulduktan sonra her yerin tozunu bu karışımla alıp her türlü genel temizlik için kullanabilirsiniz.

Mobilya cilaları yerine: Bir ölçü zeytinyağına bir ölçü sirkeyi püskürtebileceğiniz bir şişeye koyup karıştırmanız yeterli. Hem lekeler kolaylıkla çıkar hem de mobilyalarınız pırıl pırıl parlar.

Kireç çözücüler yerine: Çaydanlık, su ısıtıcıların içine bir tutum limon tuzu koyup kaynatabilirsiniz. Kirecin hızla çözüldüğünü görüp şaşıracaksınız. Sirke de aynı işlevi görür.

Cif yerine: Karbonat, çamaşır sodası cifin işlevini fazlasıyla görüyor. İnatçı yüzeyler için de bir limonu ikiye kesip üzerine limon tuzu ya da karbonat döktükten sonra ovalamak yeterli.

Karıncalar için: Karıncalar salatalık kabuğunu sevmez. Bulundukları yere salatalık kabuğu koyduğunuzda oradan bir daha çıkmadıklarını göreceksiniz. Aynı şekilde tebeşirden de hiç hoşlanmıyorlar. Bunun için de gelmemesini istediğiniz yere tebeşirle çizgi çekmeniz yeterli.

Hamam böceği için: Çok dayanıklı ve en uzun yaşayan canlılar arasındadır. Hafızaları iyidir. Ev sahibiyle yabancıları dahi ayırt edebilirler. 2 ay açlığa, 10 gün de susuzluğa dayanabilirler. Kafaları koptuktan sonra bile 10 gün yaşarlar. Başı koptuğu için değil, su içemedikleri için ölürler.

Defne yaprağı, okaliptüs, sarımsak, nane yaprağını, karbonatı, sirke ve limonu hiç sevmezler. Haşlanmış patatesin içine yumurta sarısı (iki yiyeceği de çok seviyorlar) bir miktar da boraks koyup hamur hâline getirin. Minik minik toplar yaparak böceklerin genelde çıktığı yerlere koyun. Boraks onların ölmesini veya ortamlarından uzaklaşmalarını sağlayacaktır. Boraks toksik (zehirli) bir madde değildir.
 
Gerçekten kimyasallardan durabildiğimizce uzak durmamız gerekiyor.Her anımızda her yerde kimyasal var :/ o yüzden iyileşemiyoruz.Ben yeni bir yol daha buldum.Eti Matik kullanıyorum içinde kimyasal ürün yok, milli servetimiz bordan yapılıyor hem de piyasadki ürünlere nazaran çok daha uygun bir fiyatta :) Eşim kullanıyor ve çok memnun kaldı.3 aylık bebeğimizin çamaşırlarını da Eti Matik'le yıkıyoruz içimiz çok rahat.
 
Kimyasallardan uzak durmalı kesinlikle katılıyorum.Ben baya araştırdım yeni bir ürün çıkmış Eti Matik; kimyasal içermiyor ve çok ucuz (çünkü yerli malı).Eşim de çok memnun, 3 aylık bebeğimizin çamaşırlarını gönül rahatlığıyla yıkayabiliyoruz artık.Tavsiye ederim.Denemekten zarar çıkmaz ;)
 
Geri
Üst