Gebelikte görülen şekere DİKKAT!

hyt26

Yeni Üye
Üye
Gebelikte görülen şekere DİKKAT!
Şeker vücudumuzun yürüme, konuşma, okuma, hareket etme gibi aklımıza gelen tüm işlevlerini yerine getirmede ihtiyacı olan enerjiyi karşılamaktadır. Diyabet ise şekerin enerji olarak kullanılmasını engellemektedir...

Diyabet herkeste görülebildiği gibi gebelerde de sonradan oluşan bir vaka olarak ortaya çıkabilmektedir. Bu duruma gebelik diyabeti :hamis: denilmektedir. Genellikle gebeliğin 24. haftasında ortaya çıkmaktadır ve kan şekeri kontrolsüz seyrettiğinde annede ve bebekte ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Bu durumda telaşlanmamak gerekiyor. Doktor kontrolünde yapılacak olan diyet ve egzersiz ile diyabet kontrol altına alınabilir. 2 haftalık diyet ve egzersizle kontrol edilemeyen gebelik diyabetinde ise insülin önerilmektedir. Gebelik diyabeti doğum sonrası düzelerek kan şekeri normale dönebilir. Ancak bazı gebelerde doğumdan sonra diyabet kalıcı olabilir ve kan şekeri yükselebilir. Doktor kontrolünde diyabetinizin kontrolü için uygun tedavi yöntemine yönelebilirsiniz. Bu durumda diyabetik yaşam hakkında detaylı bilgi edinmeye çalışın...:6:
 
Geri
Üst