Karın germe ameliyatı olan var mı ?

Uzman SühaN

Administrator
Karın germe ameliyatı olan var mı ?
Önemli ölçüde kilo kaybı,gebelik gibi durumlardan ötürü karın derisi gevşeyip sarkabiliyor.Bu durum da bayanlar açısından özgüven kaybına neden olup,can sıkabiliyor.Özellikle çoğul gebelik yaşayan ,aşırı kilo sonrası zayıflayanlarda görülen karında sarkma,gevşeklik neyseki karın germe ameliyatı ile düzeltilebiliyor.Bu ameliyatı yaptırmakta tereddüt eden bayanların kafasında ameliyatın ne gibi komplikasyonları olabilceği ve riskleri.Bizde karın germe ameliyatı ile ilgili tüm araştırdık .Karın germe ameliyatı ile ilgili tüm merak edilenler yazımızın devamın da .Öncesi Karın Germe Ameliyatı Ve Fiyatları , Karın germe ameliyatı kimlere yapılır adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.




Karın germe ameliyatı günümüzde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biri.Genetik özellikler,kilo alıp verme,gebelik gibi durumlar dan ötürü karın derisinde sarkmalar olabiliyor.Karın germe ameliyatı ile sıkı ve daha düz karına sahip olmak mümkün.Karın germe ameliyatı fazla deri ve yağların alınmasıyla daha fit görünmenizi sağlıyor.Genel anstezi altında yapılan karın germe ameliyatı 2-3 saat kadar sürmektedir.Göbeğin altında iç çamaşırın içinde kalan bir ameliyat izi olucaktır.Kesi 8-10 cm kadardır.Dikişler genellikle 14. gün alınıyor. Hastanede kalma süreniz 1 gecedir. Ameliyat sonrası yanınızda size yardımcı olucak birinin olması lazım.Ameliyat sonrası eğilip kalkmak hareket etmek zor.Ameliyat sonrası 2 ay kadar korse giymeniz tavsiye edilecektir.Ameliyattan sonra ani harekerleden ağır kaldırmaktan uzak durun.Bu ameliyat zayıflatıcı bir ameliyat değil sadece karın derisindeki kötü görünümün iyleştirilmesi için yapılıyor.Ameliyattan sonra kesinlikle sabit bir kiloda kalmanız ve kilo almamanız gerekiyor.Bu konularda hekiminiz ameliyat öncesi sizi bilgilendiricektir.Şimdi Karın germe ameliyatı hakkındaki tüm detayları uzmanlarından derleyerek sizlerle paylaşıyoruz.







karın germe ameliyatı.jpg






Karın germe ameliyatından 4 hafta öncesinde sigara içmeyi bırakmak ve ameliyattan en az 2 hafta sonrasına kadar içmemek gereklidir. Antidepresan ve kilo verdirici ilaç kullanılıyorsa, yine cerrahınızın uyarısına göre ameliyattan 3 hafta önce kesmelidir. Ameliyat sonrasında güneşten korunmalısınız. E vitamini, Aspirin veya benzeri kanının pıhtılaşmasını engelleyen kullanımı da yine cerrahın uygun gördüğü sürelerde kullanılmamalıdır. Ağır diyetlere de yine ara verilmelidir. Vücudun herhangi bir yerinde bir enfeksiyon (iltihap) varsa, ameliyat hastalık bitimine kadar ertelenmelidir. Şeker hastası olanlarda doktor kontrolünde kanın şeker seviyesi düzenlenmeden ameliyat yapılamaz.


Başlıca dört tipi olan karın germe ameliyatı şöyle özetlenebilir:

Tam karın germe ameliyatı (abdominoplasti): Göbeğin yerinin değiştirildiği tip ve göbeğin yerinin değiştirilmediği tip olmak üzere iki çeşidi vardır.

Kısmi karın germe ameliyatı (mini- abdominoplasti)

Ters karın germe ameliyatı (reverse abdominoplasti): Estetik cerrahlar tarafından yapılan bu tip abdominoplasti ameliyatının izi göğüslerin biraz daha altında kalır. Bu nedenle nadiren tercih edilmektedir.

Karın Germe Ameliyatı Nedir Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatı karnın ön kısmındaki fazla yağ ve sarkık derinin alındığı zayıf karın kaslarının gerilerek sağlamlaştırıldığı bir cerrahi girişimdir. Kilo verdirici veya zayıflatıcı bir ameliyat değildir. Aşırı kilolu hastaların ameliyat öncesi kilo verdirici diyet ve egzersiz yapmaları tavsiye edilir. Göbek ve karın görünümü tatmin edici şekilde düzelten bu ameliyat kalıcı iz bırakır ancak izin yeri iç çamaşırı içinde kalacak şekilde ayarlanır. Abdominoplasti ameliyatı estetik ameliyatlar, rahim ve yumurtalık ameliyatları gibi diğer ameliyatlarla da birlikte yapılabilir.

Estetik cerrahlar, şikayetlerinizi ve beklentilerinizi konuştuktan sonra muayeneniz yaparlar. Ardından karın bölgesindeki yağ miktarı ve yerleşimi, deri sarkıklığı, fazlalığı ve kalitesi değerlendirilir. Daha önceden geçirilen hastalıklar (şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalığı, karaciğer hastalığı v.b.) ve ameliyatlar, alışkanlıklar (sigara, içki, v.b.), kullanılan ilaçlar (aspirin, sakinleştirici, kilo verdirici ilaçlar, v.b.) ayrıntılı olarak cerrahınıza anlatılmalıdır. Bazen hastalarda sadece liposuction da yeterli olabilmekteyken bazen de karın germe ameliyatına liposuction eklenmesi faydalı olabilir. Bu konuda cerrahınızla muayene sonrası önerileri ve yapılması gerekenleri konuşmanız gereklidir. Ameliyat için kullanılacak anestezi tipi, kaç gün hastanede kalacağınız ve ameliyatın riskleri estetik cerrahınız tarafından size bilgi verilir. Abdominoplasti ameliyatları kısmi abdominoplasti dışında hastane şartlarında genel anestezi altında yapılır.

Karın Germe Ameliyatı Süreci:

Tam karın germe abdominoplasti ameliyatın genişliğine bağlı olarak, 2-5 saat, kısmi abdominoplasti ise 1-2 saat sürmektedir. Sıklıkla bir kalçadan diğer kalçaya kadar uzanan, mayo içine gizlenebilen bir kesi hattı ve ek olarak göbek çevresine yuvarlak kesi yapılır. Nadiren de olsa tam abdominoplasti de göbek yerini değiştirmek gerekmeyebilir buna cerrahınız karar verir. Kısmi abdominoplastide kesi hattı daha kısa olup, göbek yeri değiştirilmeden de yapılabilir. Liposuction eklenecekse, liposuction işlemi yapılır. Daha sonra ameliyatta karın derisi ve yağ dokusu beraber kasların hemen üzerinden kaburga kemiklerine kadar kaldırılır. Karın kaslarındaki zayıflık veya fıtıklaşmalar takviye edilerek, onarılır. Fazla deri yağ dokusu ile birlikte kesilip, vücuttan uzaklaştırılır. Kısmi abdominoplastide bu işlemler daha sınırlı olup, daha az deri ve yağ dokusu kaldırılıp, kesilerek, vücuttan uzaklaştırılır. Daha sonra kaldırılan deri ve yağ dokusu altına sıvı ve kan toplanmasını minimuma indirmek için iki adet lastik dren denilen borular yerleştirilip, deri ve deri altı dokular dikilir. Yerine göre tercihen metal klempler de kullanılabilir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası:

Karın germe ameliyatı sonrasında ilk günler şişlik ve (doktor kontrolünde) ağrı kesicilerle kontrol edilebilen ağrı olabilir. Lastik drenler ortalama 1-3 gün içinde çıkarılır. Dikişler 1-3 hafta arasında alınır. Hastanede kalma süresi hastanın durumuna göre 1 gecedir. Hastalar genellikle işlerine 2-4 hafta sonra dönebilirler. Kendinizi eskisi gibi hissetmeniz birkaç ay alabilir. İlk 3-6 ay süresince yara izleri pembe mor arası renkte ve sert kıvamda iken, 9 ay ile bir yıllık süre zarfında düzleşerek, solacaktır. Kalıcı olan bu iz bikini altına rahatlıkla gizlenebilir. Tam veya kısmi abdominoplasti karın kasları zayıf ve karın sarkıklığı olan hastalarda iyi sonuç verdiği için estetik cerrahlar tarafından tercih edilirler. Bu hastalarda ameliyat sonrası düzenli egzersiz ve diyetle görünüm yıllarca korunabilir.

Deri iyi kalitede gergin bir cilt ve sınırlı bir yağ fazlalığı varsa ve karın duvarı sağlamsa, liposuction ile yağ alınması daha faydalı olabilir. Diyet egzersizler düzenli bir program dahilinde yapıldığında total vücut yağının azalmasında etkili olabilir, ancak deri sarkıkılığını gidermez. Riskler ve muhtemel komplikasyonlar denilen, ameliyat sonrası beklenmeyen ancak olası olaylar alternatif tedavilerde de ameliyatın risklerini taşır.

Bu tür ameliyatlar deneyimli estetik cerrah tarafından yapılırsa, ameliyat sonrası sonuçlar genellikle tatmin edici olmaktadır. Estetik olsun olmasın her türlü cerrahi girişimin belirli bir riski vardır; önemli olan hasta için, abdominoplasti ameliyatının riskleridir. Beklentiler ve riskler hastanın ameliyatı kabul etmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu komplikasyonların görülme durumu hastadan hastaya değişmektedir, bu nedenle ameliyattan önce bu risklerin bilinmesi gereklidir. Ameliyat öncesi iyi değerlendirme yapılırsa, bu riskler minimuma iner. Bu riskleri iyice anlamınız gereklidir. Enfeksiyon (iltihab) ve kanama gibi komplikasyonlar nadir görülür. Enfeksiyon için antibiyotik verilir, abse varsa boşaltılmalıdır. Bu hastanede kalış süresini uzatabilir. Yara iyileşmesinde gecikme veya kötü yara iyileşmesi görülebilir. Bu da yara izini daha belirgin hale getirebilir. Bu iz ikinci bir cerrahi müdahale ile düzeltilebilir. Sigara içenlerde cilt kaybı ve yara iyileşmesi sorunlarına daha sok rastlanır.

Yağlanmaya, gebeliğe ve kilo alıp vermeye bağlı olarak ameliyat bölgesi dışında vücut kontürü değişiklikleri gelişebilir. Bu ameliyatın etkileri bunların dışında uzun süre kalıcı olacaktır.
 
Kız kardeşimin ikiz bebekleri oldu ve haliyle hem karnı çok büyüdü hemde çok kilo aldı.Doğumdan sonra 80 yaşındaki bir kadının karnı gibi deriye sahipti. Bizde cenk tokatta karın germe ameliyatı yaptırdık. Kızkardeşim çok korkuyordu ve zor ikna etmiştim. Şimdi sonuçtan çok mutlu. Ayrıca liposuction da yaptırdı. Bel çevresindeki yağlar alındı . 18 lik kız gibi oldu .
 
Kız kardeşimin ikiz bebekleri oldu ve haliyle hem karnı çok büyüdü hemde çok kilo aldı.Doğumdan sonra 80 yaşındaki bir kadının karnı gibi deriye sahipti. Bizde cenk tokatta karın germe ameliyatı yaptırdık. Kızkardeşim çok korkuyordu ve zor ikna etmiştim. Şimdi sonuçtan çok mutlu. Ayrıca liposuction da yaptırdı. Bel çevresindeki yağlar alındı . 18 lik kız gibi oldu .
fiyat bilgisi ve hangi doktora nerede olduğunu söyleme şamsızınız var mı acaba
 
Geri
Üst