Prezervatif yırtıldı hamile kalırmıyım?

Uzman SühaN

Administrator
Prezervatif yırtıldı hamile kalırmıyım?
İstenmeyen gebelikler için bir çok korunma yöntemi mevcut.Bu yöntemlerden biride prezervatifle korunma.Dünyada en sık kullanılan korunma yöntemlerden biri olan prezervatif doğru kullanıldığı taktirde istenmeyen gebeliklerden koruduğu gibi bir çok bulaşıcı hastalıklardan da korunmayı sağlıyor.Gebelik sayfamız ve melekelr mekanına prezervatifle ilgili bir çok soru almaktayız.Bu sorulardan biri de ilişkiye girdik bu esnada prezervatif yırtıldı hamile kalırmıyım ? Biz de bu soruya açıklık getirmek için bu makalemizi hazırladık.Prezervatifle hamile kalınırmı tüm detaylar yazımızın devamın da öncesi ; Prezervatif Yırtılırsa Veya Çıkarsa Ne Yapmalı? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.

Prezervatifle gerek bulaşıcı hastalıklardan gerekse istenmeyen gebeliklerden korunabilirsiniz.Prezervatifle korunma en ucuz yöntemlerdendir.Lakin diğer korunma yöntemleri gibi buda sizi istenmeyen gebeliklerden %100 korumaz.Prezervatif alırken son kullanma tarihine dikkat edin.Tarihi geçmiş prezervatifler yırtılabilir.Buda istenmeyen gebelikler açısından risk oluşturur.Prezervatifle ilgili detaylı bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.




prezervatif yırtılması.jpg






Dünya üzerinde korunma istatistiklerine baktığımız zaman hiç şüphesiz en sık tercih edileni prezervatiftir. Bunun sebebi kolay kullanılması, uygun fiyatlı olması ve diğer korunma yöntemlerine oranla daha sağlıklı olması gibi etkileri sıralanabilir. Ama ne yazık ki prezervatif kullanımı da yüzde yüz güvenli değildir. Bazı durumlarda prezervatif yırtılabilir genellikle kullanıcı hatalarından yada prezervatifin son kullanma tarihinin geçmesi yada bazı yırtıkların oluşması gibi nedenlerden dolayı yırtılması da söz konusu olabilir.


Prezervatif Yırtıldı Hamile Kalırmıyım
Bazı durumlarda prezervatif tamamen yırtılırken, bazen de gözden kaçan küçük yırtıklar ortaya çıkabilir. Tabi ki bu durum eğer ilişkiye girildiyse hamilelik riskini ortaya atmış olabilir. Öncelikli olarak prezervatif yırtıldıktan sonra ve kullanmaya başlamadan önce bazı önlemler alınması yerinde bir karar olacaktır.

Prezervatif patladı ne yapmalıyım ?
Yırtığı fark ettikten sonra zaman kaybetmeksizin acil korunma yöntemlerine göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Bunlar arasında en sık kullanılan ertesi gün haplarıdır. Bu hapların dikkatli bir şekilde kullanılması ve özellikle kullanmaya başlamadan önce prospektüsünün dikkatli bir şekilde okunması son derece önemlidir. Nasıl ki prezervatifin yırtılıp yırtılmayacağı garanti edilemiyorsa ertesi gün haplarının da sizi yüzde yüz koruyacağı garanti edilemez. Rakamsal olarak konuşmak gerekirse, ertesi gün haplarının yüzde doksan beşe varan bir oranla başarı yakaladığı söylenebilir. Buna rağmen çok fazla güvenmemeli ve adet gecikmesi meydana geldiği zaman gebelik testine başvurarak bu konuda erken haberdar olmanız gerekebilir.


Prezervatif Yırtılma Riski

Prezervatifin yırtılmasını önlemek için kayganlaştırıcı jellerden yardım alabilirsiniz. Son kullanma talimatı geçmiş prezervatiflerden uzak durabilir aynı zamanda çok aşırı sıcak yada çok aşırı soğuk ortamlarda muhafaza etmemeniz gerekmektedir. Aynı şekilde markası bilinmeyen yeterli testlerden geçmemiş prezervatifleri kullanmak yerine daha sık kullanılan ve üzerinde gerekli testlerin yapıldığı güvenilir prezervatif markalarını kullanabilirsiniz.
 
iyi günler erkek arkadaşımla 4 günce ilişkiye girdik o prezervatif kullandı farkettiki yırtılmış sizce hamile kalırmıyım birde hamile kalmamak için ella kullansam işe yararmı?
 
Merhaba ,gebelik söz konusu olabilir.Ella kullanımı için geç kalmışsınız.Ella nın güvenirliği %100 değil zaten.Mensiniz de en az 3 günlük gecikme olursa test yaparsınız.
 
Nişanlımla ilişkiye girerken prezervatifin yırtıldığını gördüm adetime daha çok var ne zaman test yapmalıyım?
 
Merhabalar ilişki esnasında kaput patladı ella içtim hamile kalırmıyım ? tşk ederim
 
Beyza hanım erkek arkadaşıma deli gibi aşığım ara sıra ilişkiye giriyoruz .Son ilişkimizde kondom vardı içine boşaldı çıkardı tuvalete gitti bende elimi daldırdım spermi alıp vajina içine iteledim hamile kalırmıyım ?
 
Geri
Üst