Ergenlik Sorunları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ergenlik Sorunları
ergenliğin sorunları ergenlik sorunları
Ergenlik, çocuklukla erişkinlik arasında yer alan gelişim, ruhsal olgunlaşma ve yaşama hazırlık dönemi olarak tarif edilir.Geçiş evresi olan bu dönemde genç birey fizyolojik, biyolojik ve psikolojik alanlarda oldukça hızlı değişiklikler yaşar. Bu hızlı değişimlere bağlı olarak ergenin ruhsal ve duygusal dünyasında da bir takım değişiklikler olur ve buna uyum sağlamaya çalışan ergende, doğal olarak bocalar.



Her geçiş döneminde olduğu gibi ergenlikte sancılı geçişin yaşandığı bir dönemdir. Anne-babalar içinse nerdeyse bir gerilim filmi havasındadır, çocuklarının bu geçiş süreci.



Ergenlik dönemi (büluğ çağı) 11-21 yaşları arasında dalgalanmaların yoğun görüldüğü zor bir dönemdir. Bu dönem "fırtına-gerginlik" dönemi olarak da bilinir. Ergenlik dönemi hem ergen için ve hem de ergenin ailesi için zor dönemdir. Aile ergeni anlamakta güçlük çekerken, ergen anlaşılma duygusunu tam olarak yaşayamadığını düşünür. Ebeveyn bu dönem, çocuğunu ne kadar tanır ve bu dönem özelliklerine vâkıf olabilirse ebeveyn-ergen çatışmaları o denli az olur. Ergen bedensel, cinsel, sosyal ve duygusal anlamda farklı bir döneme girmiştir. Bu gelişim sahalarında yaşadığı süreçler sebebiyle ergen kendisini farklı hisseder ve çoğu zaman kendisini tanımlamakta güçlük çeker.

Kaynak: DonusumSokagi
 
cnm aslında şuda bir gerçekki ebebeynler bilgili olsa bu dönemi daha kolay aşarlar , şuda bir gerçekki annelerimiz unutmuş görünüyorlarki bir zamanlar kendileride bu dönemden geçtiler yani türkçesi anlayışlı olmalılar artı çocuk bu döneme girmeden önce , her zaman söylerim vede bu gerçeğe inanırım bence çocuk bilinçlendirilnmeli ,bende bir anneyim benimde bir kızım var artı şimdik tam ergenlik çağında ne olursa olsun bir büyük olarak çocuklarımızı belirli dönemlere girmeden önce onların anlayacağı bir uslüpte onları bilinçlendirirsek çocukta annede bu olaydan rahat çıkar ,ben buna inanıyorum artı denemiş biri olarak söylüyorum herkesede bunu tavsiye ederim bu çocuğun kız , yada erkek olması gerçeği değiştirmez sonuçta ikiside ergenliği yaşıyor onlarla uygun bir dilde onların anlayacağı bir dilde anlatalım artı onlarla konuşalım dertleşelimm çocuk ne kadar içinde ergenliği yaşarsa bir o kadar sancılı geçer ergenlik paylaşmak çocuğu rahatlatacaktır deneyin bakın sizde çokkk faydasını göreceksiniz
 
Geri
Üst