Yaşam Koçu Laura Day Hollywood ünlülerini anlattı

laetitia

Yeni Üye
Üye
Yaşam Koçu Laura Day Hollywood ünlülerini anlattı
ünlülerde sizin benim gibi bir insan ve yaşadıklarını altetmek için yaşam koçu kullanıyorlarmış.Yaşanan sorunlar ünlü,sıradan kimseye ayırmıyor gördüğünüz gibi ve biz koçsuz başa çıkabiliyoruz ne mutlu.


Demi Moore, Brad Pitt, Nicole Kidman gibi pek çok Hollywood yıldızına yaşam koçluğu yapan Laura Day, ünlülere verdiği önerileri 'Welcome to Your Crisis' adlı kitapta topladı. İşte hayatın zorluklarına karşı Hollywood tarzı yöntemler.

Kimsenin hayatı toz pembe değil... Herkes hayatının bir döneminde iniş-çıkışlar yaşar. İşimizi kaybetmek, boşanmak, sevgilimizden ayrılmak, sevdiğimiz birinin ölmesi hemen hepimizi krize sürükler. Bazı krizlerimiz ise dramatik özellikler taşımaz ama kronik hastalık gibi hep hayatımızdadır, bir şekilde hayatımızın yolunda gitmediğini hissederiz. Hatta evlilik, terfi gibi pozitif gelişmeler bile hayatımızı karıştırıp kriz yaşamamıza neden olabilir. Sadece sıradan insanlar değil, her zaman göz önünde olan, attıkları her adım, yedikleri her lokma takip edilen ünlüler de hayatlarının birçok döneminde kriz yaşıyorlar. Ama onların yaşamlarındaki çalkantılarla baş etmeleri çok daha zor oluyor. Çünkü bir yandan yaşadıkları sorunlarla baş etmeye çalışıyor, bir yandan da tüm bu yaşadıklarını gizleyip objektiflere gülümsemek zorunda kalıyorlar. Yine de her zaman sakin, mutlu ve güzel görünüyorlar. Peki nasıl başarıyorlar? Çoğu Hollywood yıldızı, 'yaşam koçları'nın yardımıyla hayatlarındaki inişçıkışlarla başedebiliyor. Brad Pitt, Nicole Kidman ve Demi Moore da bu yıldızlardan birkaçı... Ortak noktaları ise yaşam koçları Laura Day.

Değişime açık olun
Amerika'nın en ünlü yaşam koçlarında biri olan Laura Day, yeni kitabı "Welcome To Your Crisis" (Krizlere 'Hoşgeldin') ile adından söz ettiriyor. Day'ın sloganı ise "Nedeni her ne olursa olsun asıl önemli olan krize 'Hoşgeldin' diyebilmektir..." ABD'de en az yaşam koçluğu yaptığı yıldızlar kadar ünlü olan Day, hayatımızda çeşitli nedenlerle sorun yaşamaya başladığımızda, değişime açık olmamızın çok önemli olduğunu vurguluyor. Kitabında da okuyucularına; öfke, endişe, inkar, depresyon gibi nedeni ne olursa krizle nasıl baş edeceklerini öğretiyor. Day'e göre değişimi kabullenmek daha iyi olmanın ilk basamağı; "İnsanlar yaşadıkları krizlerin onları değişmeye zorladığını ve yeni bir 'ben' yaratmaları gerektiğini anlamıyor. Oysa bir kriz yaşarken hayatımızın çöktüğünü, mahvolduğunu düşünmek yerine değiştiğini, belki de çok daha iyi olacağını düşünmeyi başarmalıyız. Çünkü bu zamanlarda yalanlar ve aldatmalar su yüzüne çıkar ve gerçeklik kendini gösterir. Kriz noktaları bize en derin kuşkularımızı ve korkularımızı göstermekle kalmaz, en büyük hayalimizi de fark etmemizi sağlar." Day'e göre krizler çoğu zaman acı verir. Ama yaşadıklarımıza olumlu açıdan bakmayı başarırsak güç kazanıp ve gerçekten istediğimiz hayata adım atabiliriz. Çünkü yaşadığımız çalkantılar sayesinde sahip olduğumuz ama daha önce fark etmediğimiz yeteneklerimizi görebiliriz. Yaşadığımız her krizin aslında bize yeni bir kapı açabileceğini düşünen Laura Day, kadınların krizlerle baş etmek konusunda yanlış davrandığını anlatıyor: "Örneğin; eşi kendisinden ayrılmak isteyen kadın eğer depresifse, hemen her şeyden vazgeçiyor. Bazıları adeta bir örümcek ağı örerek eşinin gitmesine izin vermezken bazıları da ortada hiç sorun yokmuş gibi davranıyor; her şeyi görmezden geliyor. Ama kadının yapması gereken gerçeği kabullenmek ve yeni hayatına umutla adım atmayı başarmaktır. Zor gibi görülüyor ama herkes yapabilir, en azından denenmeli."

 
Geri
Üst