Kişilik Bozuklukları Tanısı Tedavi Yöntemleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Kişilik Bozuklukları Tanısı Tedavi Yöntemleri
kişilik bozuklukları
kişilik bozuklukları tedavisi





Sevgili melekler, psikolojik bir rahatsızlık olan kişilik bozuklukları, tanısı, tedavisi ile ilgili tüm bilgileri aşağıda ki yazımızda bulabilirsiniz :)

kisilik_bozuklugu-151.jpg



Kişilik Bozuklukları Nedir Tedavi Yöntemleri

Psikolojik ve Pedagojik olarak insanlar çevredeki olaylara yada yaşam koşullarına sağlıklı tepkiler veremediği zaman "Kişilik Bozuklukları" ortaya çıkar. Psikolojik rahatsızlıklar genelde kişinin davranışlarında, duygularında, düşünme şeklinde ve ilişkilerinde gözlemlenebilir.

Kişilik insanın alışkanlığa dönüşmüş, yapısına oturmuş, sürekliliği olan davranışların tümüne verilen isimdir. Diğer insanlar ve kendisi hakkında geliştirdiği inançlar, düşünceler, dünyayı nasıl algıladığı, çevresine ve kendisine yönelik bakış açısı, alışkanlıkları, duyguları ve davranışları bireyin kişiliğini oluşturur.

Kişilik Bozukluklarında Tedavisi

Çeşitli Kişilik Bozukluklarını tedavi etmek için farklı metodlar kullanılmaktadır; örneğin bireysel psikoterapi, grup terapisi yada aile terapisi gibi. Psikoterapi genelde bu kişilerin hastalıklarına yol açan yada etki eden bilinçaltında ki çatışmaları ortaya çıkarmaya çalışır. İkinci olarak davranışlarının başkaları üzerinde ki etkilerini görmeleri sağlanır. Davranışçı terapide doktor daha çok semptomları yok etmeye çalışır, örneğin ilişki kurmakta zorluk yaşamak, yada bireysel sorumluluğu üstlenmemek gibi. Bu durumlarda doktor hastalığın nereden kaynaklandığına yada bilinçaltında yatan nedenlere inmez, kişinin hızlı ve çabuk bir şekilde istediği gelişimi sağlamasına yoğunlaşır. Bazı semptomların giderilmesinde doktor ilaç tedavisi önerebilir.
 
Geri
Üst