Oruç Tutamayanlar Ramazan'da Ne Kadar Fidye Verecek?

T

TİTAN

Forum Okuru
Oruç Tutamayanlar Ramazan'da Ne Kadar Fidye Verecek?
ramazan fidye ne kadar oruç fidyesi ne kadar 2011 oruç tutamayanlar yapmalı diyanet
ramazan, oruç tutamayanlar, fidye hesabı, ne kadar fidye verilecek, nasıl hesaplanacak, ile ilgili bilgiler burada melekler



ramazan-bc.jpg




Malum mübarek Ramazan ayı geldi çattı melekler..Hepimiz olanaklarımız doğrultusunda ibadetlerimizi yapmaya çalışacağız.Yalnız sağlık durumu buna el vermeyenlerimiz tutamadıkları orucun fidyesini verecekler.Peki bu fidye nasıl hesaplanacak?


Fidye ile ilgili olarak uzmanların yaptığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz...


Yaşlı olup oruç tutamayan ve iyi olmasından ümit kesilen hasta, fakir değilse her günün orucu için fidye verir. Fakir olan fidye vermez, dua eder. Fidye olarak, her gün için bir fıtra miktarı un verilir. Bir fıtra miktarı un 1750 gramdır. Bir aylık oruç için 53 kg un vermek kâfidir. Yahut bunun kıymeti kadar altın, tutulamayan bir aylık orucun fidyesi olarak, bir veya birkaç fakire, Ramazanın başında veya sonunda verilebilir. Fakir, aldığı fidyeyi kendisi kullandığı gibi, başka birine de verebilir. Fidye verdikten sonra, oruç tutabilecek hale gelen hasta, tutamadığı oruçlarını kaza eder. (Nehr-ül-fâık)

Hastalık, yaşlılık gibi bir özürden dolayı ramazan orucunu tutamayan zenginin, bu durumu ölünceye kadar devam etse, fakirlere yemek verilmesini vasiyet eder. Velisi de, onun tutamadığı her oruç için, fakire fidye verir. (Bedâyi)


Geçen sene Diyanet İşleri Başkanlığının belirledikleri rakam bir kişi için günlük en az 7 TL idi.Bu sene de Ramazan ayı öncesi bir açıklama yapılır.

Allah herkesin ibadetlerini kabul etsin..:)


 
Geri
Üst