Sağlıklı saçlar için 8 doğal yöntem

M

Misafir

Forum Okuru
Sağlıklı saçlar için 8 doğal yöntem
sağlıklı saçlar için doğal yöntemler, çözümler, öneriler, bakımlar ve dahası burada arkadaşlar.



84deded30132d0.jpg

Saç sağlığı gerek görsel açıdan, gerek ise ruhsal açıdan oldukça önem taşır Melek'lerim. Biz de bu düşünce ile sizlere sağlıklı saçlar için 8 doğal yöntem önerisinde bulunuyoruz Melek'ler:)

1.) Sodium laurel sulfate ( SLS ) ya da sodium laureth sulfate ( SLS ) içeren şampuanlardan uzak durun. Bunun için kullandığınız şampuanın arka yüzündeki içindekiler listesine bakabilirsiniz. Bu iki kimyasal bulaşık deterjanlarında da kullanılmaktadır. Şampuanlarda kullanılmasının nedeni iyi köpürmeleridir, ancak son derece sert ve saç derinizi kurutabilecek kimyasallardır. SLS yerine içeriğinde decyl glucose ya da decyl glucoside kullanılan şampuanları tercih edin, decyl glucose ve decyl glucoside çok daha yumuşak ve saçınıza zarar vermeyen kimyasallardır.

2.) Saçlarınıza ılık zeytinyağı ile saç bakımı yapın. Ilık zeytinyağı saç teli içine nüfuz edecek, saçlarınızı daha esnek ve parlak görünümlü hale getirecektir.

3.) Düzenli beslenin ve sağlıklı saçlar için gerekli mineral ve vitaminleri almaya özen gösterin. Biotin, E vitamini, B vitamini, C vitamini ve MSM gibi vitamin ve mineraller saç bakımında önemli rollere sahiptirler ve saçın sağlıklı uzamasına ve dolgun görünmesine yardımcı olmaktadırlar.

4.) Aşırı kıvırcık saçlara sahipseniz saçlarınızı fırçalamayın. Saçlarınızı fırçalamak yerine geniş dişli taraklar ya da parmaklarınızı kullanın. Fırçalar aşırı kıvırcık saçları keserek saç derinizden uzaklaştıracaktır.

5.) Saç bakımı ürünleriniz arasında temel bakım yağları, şifalı bitkiler ve bitkisel yağlar bulundurun. Biberiye ve ylang-ylang yağları saçın hızlı uzamasına yardımcı olur. Lavanta ve yeşil çay doğal antiseptiklerdir ve kepeğe karşı oldukça etkilidirler. Soya yağı, Aspir ( Safran ) yağı ve mısır yağı saçı nemlerdirmeye ve saçı dolgun göstermeye yardımcı saç bakım ürünleridir.

6.) Şapka, saç bandı, toka gibi saç aksesuarları ile yatmamaya dikkat edin. Bunlar saç hasarlarına neden olabilir.

7.) Saç derinize düzenli olarak masaj yapmaya çalışın. Saç derisine masaj yapmak saç köklerine kan akışını hızlandıracak ve saç köklerinin beslenmesini artırarak saçın sağlıklı uzamasını sağlayacaktır.

8.) Eğer saç uçlarınız zarar gördüyse, düzenli aralıklarla kırıkları almak saçın daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Bu saç bakımı önerilerine uymanız emin olun saçınızı hiçbişey yapmadığınızdaki halinden çok daha farklı gösterecek, ve kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
 
Geri
Üst