Boyalı Saç Bakımı Nasıl Olmalı ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Boyalı Saç Bakımı Nasıl Olmalı ?
boyalı saçlar
boyalı saç bakımı
boyalı saç bakımı nasıl yapılır



Aslında boya kullanmamak, saçları doğal rengiyle bırakmak en sağlıklısı melekler :) Hiçbir kimyasalla tanışmayan saçlar mutlaka daha sağlıklı olur. Ancak ne yazık ki saç boyaları fazlasıyla kullanılıyor. Bu durumda boyalı saçlarınıza daha dikkatli bir bakım sağlamalısınız. Bunun için dikkat etmeniz gereken noktaları makalemizde anlatıyoruz..:)

boyali_sac-240.jpg




Daha çok parlaklık için daha az şampuan. Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları hergün şampaunla yıkamak saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı 2 gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayın.

Her zaman saçlarınızı yıkarken masaj yaparak yıkayın bu kan dolaşımınızı hızlandırarak saç köklerinin hızlı uzamasını sağlar. Saç bakım ürünlerini kuru saça değil, nemli saça uygulayın. Böylelikle daha kısa sürede, daha iyi sonuç alırsınız. Saçınızdaki dalgaları canlandırmak için, saç köpüğünü tenis topu büyüklüğünde elinize sıkın ve diplerden dışa doğru nüfus etmesini sağlayın.

* Boyalı saçlar, onların zarar görmesini ve solmasını istemiyorsanız, güneşlenirken ya da yüzerken özel bakım gerektirir. Güneş ve klordan koruyucu bir ürün kullanın ya da şapka takın.

* Saçlarınızı ayırırken dikkatli olun ve onları tararken çok zorlamamaya dikkat edin. * Statik elektrik eğer boyalı saçlarınızı çok kurutuyorsanız problem olabilir. Saçlarınızı kuruturken onları aşırı sıcağa maruz bırakmamaya dikkat edin. Boyalı saçları korumak zaten oldukça zahmetliyken , saçlarınızı sarıya boyattıysanız onlarla başa çıkmak çok daha zor olabilir.

Eğer saçınızı yıkayacak vaktiniz yoksa ve saçınız kısaysa, saçınızı biraz ıslatın, geriye doğru tarayın ve sadece alnınızın üstündeki saçlara sprey sıkın. Eğer saçlarınız uzun, kalın telli ve düzse, at kuyruğu yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer uzun ama sorunsuz saçlara sahipseniz, o zaman kafanızı yere doğru eğin, saç spreyi sıkın ve saçlarınızı geriye doğru atın. Topuz yapmayı da düşünebilirsiniz.

Bir kuaför salonuna girmeden önce saçınızın eski renginin ya da gelecekte sahip olmak istediğiniz renginin fotoğraflarını toplayın. Kuaförünüzle aynı dili konuştuğunuzdan emin olmak için görsel kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. Bu konuda moda dergileri size yardımcı olacaktır.

Kuaföre gittiğinizde, kuaförünüzle konuşun. Yaşam tarzınızdan bahsedin, eğer bahsedebilirseniz bütçenizden bahsedin. Ona saçınızın daha önce geçirdiği işlemleri anlatın. Platin sarısı ünlü simalarda güzel gözükebilir ama daha sonradan yaptıracağınız rötuşlar hem saçınızda hem de banka hesabınızda pek güzel gözükmeyebilir.
 
Geri
Üst