Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebebleri Nelerdir

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebebleri Nelerdir
Saç Dökülmesinin Başlıca Nedenleri
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebebleri Nelerdir



Saç dökülmesi bir çok kadın ve erkeğin başlıca saç sorunlarının başında gelir, günde 100 telden fazla dökülen saçlar için, kesinlikle doktora görünmek gerekir diyor ve kadınlarda görülen saç dökülmesinin sebeplerini bu yazımızda konu alıyoruz Melek'ler.

bakir-sac-renkleri142-300x375-3903.jpg



Eğer yastığınızda ya da küvetinizde birkaç tel saç fark ettiyseniz hemen umutsuzluğa kapılmayın sakın tedavisi mümkün Pek çok durumda, saç kaybı tamamen tedavi edilebiliyor unutmayın.Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebebleri şöyle sıralanabilir.

Bazı ilaçlar
Anti depresan ve diüretik gibi kimi ilaçlar saç tellerinin incelmesine sebep olabilir. Doktorunuzla görüşüp dozajı ayarlamak ya da alternatif bir ilaca yönelmeyi tercih edebilirsiniz.

Tiroit bezlerinin fazla çalışması
Hormon dengesizlikleri DHT (Dihydrotestosterone) adlı kimyasal seviyesinin artmasına neden olur ve bu kimyasal saç köklerine saldırır. Reçeteli ilaçlar sağlıklı seviyelere düşürmekte yardımcı olacaktır, ancak yine doktor kontrolünde elbette.

Anemi
Demir eksikliği kandaki kırmızı hücrelerin düşmesine sebep olur ki bu hücreler saç köklerinin sağlığı için çok önemlidir. Bu durumda C vitamini ile birlikte demir ilavesi alınmalıdır.

Düşük kalorili diyetler
Fazla hırslı bir kilo verme programı, saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir. Yüksek protein ve demir içeren besinleri listenize eklemeyi unutmayın.

Stres
Yüksek seviyede stres, saç köklerinin hareketsiz kalmasına ya da kandaki beyaz hücrelerin saldırısına uğramasına sebep olabilir ve saç dökülmesi haftalar sonra ortaya çıkar. Terapi, yoga, meditasyon veya size iyi geleceğini bildiğiniz yöntem ile stresten mümkün olduğunca uzak kalmalısınız.
 
Geri
Üst