Konserve Bezelye İle Etli Bezelye Yemeği

T

TİTAN

Forum Okuru
Konserve Bezelye İle Etli Bezelye Yemeği
etli konserve bezelye
konserve bezelye yemeği



Sevgili melekler, henüz yazın başındayız ancak kışlık bezelyelerimizi aldık ve usulüne uygun bir şekilde şoklayarak derin dondurucularımıza yerleştirdik. Zire bezelye yaz başında çıkar ve birkaç haftada da biter. Kışın kurtarıcı yemeklerimizden biri olan bezelyeyi şimdiden şoklayıp dondurucuya atmazsak, kışın marketlerde ki konservelere muhtaç oluruz. Biz de bu yazımızda bezelye zamanını kaçıranlar için üzülmeyin canınız sağolsun diyoruz ve etli konserve bezelye nasıl yapılır tarifini veriyoruz.. :)

etli_bezelye-325.jpg


Malzemeler:
150 gr. Kuzu Kuşbaşı Et
2 Su Bardağı İç Bezelye ‘konserve’
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates salçası
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Patates, havuç soyulacak bezelyeden irice küp doğranacak. Domates soyulacak ve küp doğranacak. Sarımsak iri doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı etler ilave edilecek ve düşük ısıda etin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, soğan katılacak ve kavrulacak.
Üzerine havuç, sarımsak ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından salça ilave edilecek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine domatesler katılacak, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından
3 su bardağı kaynar su, patates, bezelye, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek.Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 25 dakika süre bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
 
Geri
Üst