Yandex Türkiye Özellikleri nelerdir

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Yandex Türkiye Özellikleri nelerdir
Kızlar yeni arama motoru olarak çıkan Yandex in özellikleri nelerdir, arkadaşlarım çok övdü de ben Yandex Türkiye Özelliklerini gerçekten merak ediyorum şayet iyi bişeyse bende pc kurim:)
 
Yandex Türkiye Özellikleri


Yandex in Özellikleri Nelerdir

Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Yandex hem TV reklamları hem de sağladığı hizmetler ile Türk kullanıcılara farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Yandex’in en göze çarpan özelliği Türkiye için birçok sayfasını yerelleştirerek erişim kolaylığı sağlaması. Örneğin haritalar sayfasına Yandex.Haritalar linki ile direk ulaşabiliyor ve Türkçe link ile istediğiniz isteye ulaşmanın keyfini yaşıyorsunuz.

Anasayfada arama çubuğu dışında sol tarafta Türkiye’deki güncel haberlerin gösterildiği bir bölüm, hemen altında döviz kurları, sol üst köşede hizmetlerin bulunduğu menü ve eğer mail hesabınız alıp giriş yaptıysanız sağ tarafta elektronik postanız ile ilgili bilgiler yer alıyor. Arama çubuğunun alt kısmında ise hava durumu ve şehir panoramalarına ulaşabileceğiniz bir link bulunuyor.

Yandex'in Diğer Özellikleri

Arama Motoru

Yandex arama motoru olarak rakibi kadar gelişmiş bir hizmet sunuyor. Yaptığınız arama sonuçları hız bakımından gayet tatmin edici olması yanında karşınıza gelen sonuçları tıkladığınızda sayfayı yeni bir pencerede açarak diğer sonuçları kaybetmeden çoklu şekilde sonuçları incelemenize olanak sağlıyor.

Video

Video arama hizmetlerinin kullanıcı ara yüzü göz yormuyor.

Görsel

Yapılan görsel aramalar hem hız hem farklılık açısından rakibini aratmıyor. Görsellerin üzerine tıklandığında rakip arama motorunun görsel ekranı gibi tüm ekranı kapatan değil, daha basit bir şekilde ekranın üst kısmında hem bulunan tüm görselleri görmenizi hemde gösterilen görselin hangi sitelerde hangi çözünürlüklerde yayınlandığını gösteren gayet detaylı bir gösterim yapılıyor.

Haritalar

Yandex haritalar Türkiye’de panoromik görüntü sağlayarak rakibinin önüne geçiyor ve önemli bir tercih nedeni oluyor.

Trafik

Yandex Trafik hizmeti özellikle İstanbul’da yaşayan kişilerin hızlı ve gerçek zamana yakın trafik bilgisine ulaşmasını sağlıyor.

Metrica

Yandex.Metrica sitenizin ücretsiz bir araç. Metrica sayesinde sitenizdeki en verimli ana göstergeleri ölçümleyebilir, ziyaretçilerin davranışlarını analiz edebilir ve reklam kampanyalarınızın etkinliğini değerlendirebiliyorsunuz.
 
Geri
Üst