Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi
Kaz Boğazı Tarifi Resimli
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi



Şerbetli tatlılardan hoşlananlara harika bir tarif veriyoruz melekler. :) Adı da hayli ilginç olan bu tatlının adı Kaz Boğazı :D:D İşte tarifimiz ...

kaz_bogazi-6f.png


Kaz Boğazı Malzemeleri:

Hamuru için:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limon
1 çay kaşığıtuz
Alabildiği kadar un

İç harcı için:
1 kase ceviz
Nişasta

Üzeri için:
150 gr tereyağı

Şerbeti için:
3.5 su b.toz şeker
3 su bardağısu
Yarım limon




Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbetini hazırlamak için gereken malzemeleri tencereye alıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz ve hamurunu hazırlamaya geçiyoruz. Karıştırma kabının içerisine yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyerek ilk önce sıvıları karıştırıyoruz. Sıvıların iyice karışmasının ardından kabartma tozunu ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz ve hamurunu hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru, göz kararı 16 eşit bezeye bölüyoruz.

Bezeleri 8′er tane olmak üzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik açıyoruz. İçerisine cevizi serpiyoruz ve oklavaya sarıyoruz. Oklava üzerine sardırdığımız hamuru büzdürerek oklavadan çıkartıyoruz ve 2 parmak aralıklarla kesiyoruz. Her bir büzgüyü “u” şeklinde kıvırarak tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız diğer hamurlar için de aynı işlemi uyguluyoruz.

Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerinde gezdiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Tatlımız piştikten sonra, soğuttuğumuz şerbeti üzerinde gezdiriyoruz ve bir süre şerbeti çekmesini bekliyoruz.

Şerbetini çeken tatlımızın üzerine arzuya göre yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz.

afiyet olsun...
 
Geri
Üst