Son Zamanlarda Twitterda En Çok Konuşulan Konular

T

TİTAN

Forum Okuru
Son Zamanlarda Twitterda En Çok Konuşulan Konular
Twitter'da En Çok Konuşulanlar Neler
Twitter'da En Çok Konuşulan OLaylar




İnternet kullanımının yaygınlaşması ve sosyal paylaşım ağlarına gösterilen ilgi sayesinde herşeyimiz ortalara döküldü melekler. Bu fırsatı verimli ve mantıklı bir şekilde değerlendirenler olduğu gibi cılkını çıkaranlar da fazlasıyla mevcut. Facebookun ardından hayli ilgi görmeye başlayan twitter da bu garipliklerin en çok yaşandığı paylaşım yeri. Milyonlarca üyesi olan twitterda son günlerde bakın en çok hangi konular konuşuluyormuş...

twitter-29f.jpg


Twitter’da en çok konuşulan Fenerbahçe Klubü başkanı Aziz Yıldırım’ın futbolda yürütülen şike iddiaları üzerine soruşturma kapsamına alınması oldu.

Twitter’da en çok konuşulan gündem haline geldi. Twitter üzerinden çokça yardım kampanyaları düzenlendi ve Van Depremi için birçok kuruluş özel Twitter hesabı açıp kişilerin yardımlarını toplama tweetleri attı.

Twitter’da en çok konuşulan teknoloji listesi de aşağıdaki gibi devam etmekte

iPad
iPhone
Nintendo 3DS
Mortal Kombat
iPod

Twitturk açıklamasına göre de Türkiye’de en çok konuşulan kişiler ve olaylar:

Hilal Cebeci
Panpiş” denilen bir söylemi kendi fotoğraflarıyla takipçileriyle paylaşan Hilal Cebeci “panpiş”lerinin ön planda olduğu fotoğraflarıyla ve “panpiş” içerikli cümleleriyle Twitter gündemine adeta bomba gibi düştü. Bu sayede Twitter’da bir çok takipçi kazanan ünlü yıldız Twitter’da en çok konuşulan kişi haline geldi.

Erol Köse
Twitter hesabı sayesinde eleştirilerini ya da gönderi yapmak istediği mevzuları kolayca paylaşan Erol Köse sivri diliyle birlikte insanların dikkatini çokça çekmeyi başardı. Bu sayede Twitter’da en çok konuşulan 2. ünlü kişi olmayı başardı.

Okan Bayülgen
Twitter üzerinden Erol Köse gibi çokça polemiğe giren Okan Bayülgen’in yeni ekibini Twitter’dan topladığı da bir ara gündemi oldukça meşgul etmişti. Ayrıca Okan Bayülgen yeni Twitter hesabınıda TV üzerinden duyurmuştu. Ekşi Sözlükçüler çalışma koşullarından şikâyetçi olup istifa edince de Okan Bayülgen, Allahcc, Burusvilis, Stivmakkuin, Herbokubileandam ve CeriLevis gibi Twitter fenomenlerini transfer etmek için harekete geçti. Bu tarz adımları ile birlikte de adından çokça söz ettiren Bayülgen Türkiye’de Twitter’da en çok konuşan 3. ünlü olmayı başarmış bulunmakta.

Twitter’da en çok konuşulan olaylar listesi de aşağıdaki gibi devam etmekte

Terör Olayları
Ekonomik Kriz
Bedelli Askerlik
İnternet Filtresi
Atanamayan Öğretmenler
Çılgın Proje

Sosya Mobilite Evreni

2011 yılının sonlarına doğru Ekim ayında kurulan SosyaMobilite Evreni, daha 3 aylık yayın hayatında kaliteli isimlerle e-Röportaj yapma şansına erişti ve 2011 Turkcell Blog Ödülleri yarışmasının ilk aşaması olan halk oylamasında Reklam ve Pazarlama kategorisinde ilk 10′a kalarak takipçileri sayesinde final aşamasına geçme şansına erişti.

3500 takipçiye yaklaşan Facebook Fan Sayfasıyla ve Twitter hesabıyla da takipçileriyle her zaman iletişimde kalan SosyaMobilite Evreni yarattığı kendi Evreni’yle birlikte takipçileri sayesinde hızla büyüme aşamasında…


Twitter’da en çok konuşulan Türk ünlüler listesi de aşağıdaki gibi devam etmekte

Nihat Doğan
Cüneyt Özdemir
Murat Boz
Melih Gökçek
Ahmet Hakan
Doğuş
Pucca
 
Geri
Üst