Laptop Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler Buyrun Öğrenin Melekler

T

TİTAN

Forum Okuru
Laptop Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler Buyrun Öğrenin Melekler
laptop kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
laptop kullanımı dizüstü bilgisayar kullanıcılarına tavsiyeler



Sevgili melekler, hepimiz evimizde, işyerimizde ya da okulda bilgisayar kullanıyoruz. En çok da kolay taşınır ve küçük olması sebebiyle laptop tercih ediyoruz. Peki laptopu daha verimli kullanmak için neler yapmamız lazım biliyor musunuz ? Laptopun pil ömrü ile ilgili daha önce sizlere bilgi vermiştik. Bu yazımızda ise laptop kullanırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda sizleri aydınlatmak istiyoruz :)

laptop-1f8.jpg


Laptop'u sert zeminlerde kullanın: Bilgisayarınızda hava akışının engellenmesi, yanmasına neden olabilir. Bu nedenle laptopunuzu masa gibi sert zeminlerde kullanın. Hava akımını engelleyecek zeminlerden kaçının.

Bilgisayarınızı güvenli yerlerde saklayın: Laptop çantaları, laptopunuzu taşıyabileceğiniz en güvenli yer. Ama yine de ara sıra kendi çantanıza koyuyorsanız büyük bir riskle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bilgisayarı kapatmadan çantanıza koymanız bilgisayarınızı yakabilir.

Bilgisayar başında bir şeyler yiyip içmeyin: Kazara dökülmesi, laptopunuzun bozulmasına yol açar. Bu yüzden yiyecek içecekleri mümkün olduğunca uzak ta tutun.

Bilgisayarınızı bir yerden bir yere taşırken kapatın: Laptopunuzu kullanırken odanın öbür ucuna ya da diğer odaya gidecekseniz, önce kapatın. Darbelere karşı açık şekilde bir yerden bir yere kaldırmayın

Laptopunuzu yumuşak zeminler e bırakmayın: Kanepede TV izlerken, bilgisayarınızı yastığın üstüne bırakmak kolayınıza gelebilir. Ama bu hava akışını engelleyeceği için laptopunuza zarar verir.

Bilgisayarınızı asla yere koymayın: Acil bir işiniz olduğunda iyi bir fikir gibi gelse de aniden odaya giren biri üstüne basabilir ya da çarpabilir.

Menfez ve deliklerin bakımı: Bilgisayarınızdaki girinti ve çıkıntıların arasına bir şey kaçmadığından emin olun. Özellikle hava deliklerinin içine bir şey girip girmediğini kontrol edin. Toz ve kirler tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Nemden koruyun: Unutmayın nem bilgisayarınız için çok tehlikeli. Anakarta olduğu gibi ekrana da zarar verebilir.

Fan kontrolü: Fan'ın çalışmaması bilgisayarın aşırı ısınmasına ve en sonunda bozulmasına neden olabilir. Bu nedenler düzgün çalıştığından emin değilseniz üretici firmanın sitesini ziyaret edin. Burada test amaçlı programlar bulabilirsiniz.

Laptopunuzu kilitleyin: Gereksiz gibi gelse de, bu başkalarının sizin ne üzerinde çalıştığınızı görmesini ve ayarlarını değiştirmesini engelleyecektir. Windows tuşu ve L tuşuna basarak bilgisayarınızı kilitleyebilir, daha sonra ise ctrl+alt+Del tuşları ile kilidi çözebilirsiniz.
 
Geri
Üst