2008/2009 sonbahar kış sezonunda neler giyeceğiz modanın olmazsa olmazları.

M

Misafir

Forum Okuru
2008/2009 sonbahar kış sezonunda neler giyeceğiz modanın olmazsa olmazları.
Metalik renkler, pembe, fuşya, mor gibi canlı renkler, volanlı üstler, bilekte biten rengarenk botlar, kalın kemerler, fırfırlı gömlekler, göğüs altında biten yüksek bel bol paçalı kesimler...İşte 2008/2009 sonbahar kış sezonunun olmazsa olmazları.



Modacıların top 5’i

Moda sektöründen isimlere sezonu sorduk, kendi top 5 listelerini yapmalarını istedik.

Cengiz AbazoğluModa tasarımcısı

1- Yüksek belli geniş pantolon

2- Hacimli kollu, belde kemerli, dizde biten küçük elbise

3- Gizli platform topuklu ayakkabı

4- Yılan derisinden küçük el çantası veya hacimli büyük boy çanta

5- Trikonun kürkle kullanımı


Arzu Kaprol/ Moda tasarımcısı

1- Jil Sander beyaz palto

2- Arzu Kaprol’den gri volümlu elbise / beyaz uçuşan kolları olan tavuskuşu bluz

3- Network’ün fuşya tonunda elbise trenç-ceket kombinasyonu

4- Rodarte romantik bluz

5- Burberry Prorsum yüksek bel kesimli trenç ceket

Özlem Çakır/ İmaj ve iletişim danışmanı

1- Belden kalın kemerli mini elbise

2- Bilekte biten bağcıklı bir bot

3- Yüksek belli İspanyol paça pantolon

4- Kollarında detayları abartılı, beyaz bir gömlek ya da bluz.

5- Yılan derisinden el çantası

GRİNİN HER TONU OLUR

Sezona metalik renkler, grinin her tonu, turuncu tonuna yakın kırmızı ve florasan renkler hakim olacak. Pembe, zümrüt yeşili, elektro mavi, mor, fuşya ve sarının canlı tonlarından mutlaka edinmelisiniz.

GÜNDÜZ DE EL ÇANTASI

Çantalar ya çok büyük ya çok küçük. Daha çok geceleri tercih edilen ve clutch denen küçük el çantaları, gündüzleri de kullanılacak. Her renk ve desende olanlarından bulabileceğiz. Timsah ve yılan derisi malzeme öne çıkıyor. Büyük boy çanta sevenlere parlak dokulu, renkli ve rugan olanları tevsiye ediyoruz.

Gizli platform tabanlı, yüksek topuklu ayakkabılar 2008/09 Sonbahar - Kış sezonunun olmazsa olmazlarından. Retro yarım botlara da dikkat. Bilekte biten botlarda dekoratif öğeler öne çıkıyor. Derinin iki tonu birarada kullanılmış ya da kürklü modeller tasarlanmış.

Büyük tokalı, kalın deri kemerler, sezonun favori parçalarından. Triko hırkalarla, mini bol elbiselerle, hatta paltolarla kullanabileceğiniz kalın kemerlerin farklı desen ve renk seçenekleri var. Bazı markaların koleksiyonlarında, göğüs altına takılan korsaj kemerler yer alıyor.

Hemen hemen bütün markaların koleksiyonunda büyük ve üst üste takılan kolyeler, büyük bileklikler var. Aksesuvarlarda kullanılan materyallerin başında siyah nikel ve rugan geliyor.

FIRFIR HER YERDE

Yüksek bel modası geçen sezondan bu yana başrolü kaptırmamakta ısrarlı. Paçalara doğru giderek bollaşan yüksek bel pantolonlar; kırışık üstler, dar bluzlar ve gömleklerle tamamlanıyor.

Dantel işlemeli etekler, elbiseler, kabanlar dikkat çeken detaylar arasında. Kuplarda seksi vurgular yapan markalar, kadınsılığı dantelle vurguluyor. Dantel elbiselerin içine saten bluzlar giyebilirsiniz.

Yeni sezonda mini veya dizde, triko veya saten, baskılı veya düz birkaç elbise mutlaka edinmelisiniz. Özellikle bele oturan ve sonra bollaşan elbiseler dikkat çekiyor.

Sezonun trendlerinden biri de fırfır. Gömlek, tunik, elbise ve bluzlarda bu sezon bolca fırfır göze çarpacak. Bu detay özellikle gömleklerin yaka ve manşetlerinde kullanılıyor.

Saten yine popüler kumaşlardan biri. Saten bluzları, kadınsı kalem eteklerle birlikte giyebilirsiniz. Özellikle beyaz saten bluzlar göze çarpacak.

Opak çorap ve taytlar bu sezonda da kullanılıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: 2008/2009 sonbahar kış sezonunda neler giyeceğiz modanın olmazsa olmazları.

paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık canım...
 
Cevap: 2008/2009 sonbahar kış sezonunda neler giyeceğiz modanın olmazsa olmazları.

teşekürler canım
 
Geri
Üst