2009 Başak Burcu Mayıs Aylık Yorumu

kaprisli

Yeni Üye
Üye
2009 Başak Burcu Mayıs Aylık Yorumu
Başak Burcu Mayıs Aylık Yorumu
21 Mayıs dönemine kadar yaşama bakış felsefenizde sahip olduğunuz herşeyin önemi üstünde durabilir ve kendinize olan inancınızı ayakta tutmaya çalışabilirsiniz. Kimileriniz bu süreçte yeni atılımlarda bulunmak için hem eğitimine önem verebilir hem de bir yandan iş hayatını sürdürebilirler. Okul hayatının dışında olanlar için de bu süreçte günlük rutinlerinde huzursuzluktan ve karmaşadan uzak durmak isteyebilirler. Verdiğiniz tüm sözleri yerine getireceğiniz bu süreçte hiç kimsenin sizinle ilgisi kaygısı ve sorunu olmamasına özellikle dikkat edeceksiniz. Sezgi gücünüzle kendinizi rahatlıkla kötülüklerden koruyabilirsiniz. Detay verdiğiniz tüm konular üzerinde yoğunlaşarak sağlam ve kararlı adımlar atmaya dikkat edeceksiniz. Sahip olduğunuz tüm olgularınızı hayatta başarılı olma adına yönlendirebilir, kendinize olan güven duygunuzla başarılı olmaya çalışabilirsiniz. Yine bu süreçte kişisel kararlarınızı özellikle uzun seyahatler, öğrenim hayatı, yabancı ülkeler, ticaretle ilgili meselelerde uygulamaya koyabilirsiniz. Yaptığınız yolculuklar faydalı girişimleriniz sonucu maddi ve manevi anlamda kazançlar sağlayabilirsiniz. Keşif duygunuzu gerçekleştirirken asla riske girmeyecek ve sonucundan kesinlikle emin olduğunuz alanlarda adım atmaya dikkat edeceksiniz. Doğduğunuz yerden uzaklara gitme isteğiniz çoğalabilir ve kişisel haritanıza göre yabancı bir ülkeye yerleşme şansı yakalayabilirsiniz. Evli olanlar bu süreçte eşlerinin akrabalarıyla ilişkilerini sağlamlaştırabilir ve bu yöndeki sorunlarla kolaylıkla baş edebilirler. Eğitimle ilgili konularda ve yabancı kişilerle tanışma, dinsel inancınızla ilgili yolculuklar da yine bu süreçte gündeme gelecektir.


Duygu ve Aşk

Mayıs ayı boyunca dostlarınızla aranızdaki ilişkileri kuvvetli hale getirecek olan Venüs enerjisi duygusal yönde güçlü bağı olan beraberlikler kurmanızı sağlayacaktır. Hedeflerinizi gerçekleştirme yolunda sizinle aynı görüşte olan kişilerle yeni atılımlarda bulunabilir, ortak amaçlarınız için projeler yapabilirsiniz. Özellikle ailenizin güvencesini merkez aldığınız girişimler söz konusu olabilir. Amacınız onların en iyi şekilde yaşamaları adına hareket etmek gereği olabilir. Mükemmellik arayışınız sizi her alanda kuvvetli olmaya itebilir. Ne kadar başarılı olursanız kendinizi bu dönemde o kadar güvende hissedersiniz. Bu nedenle de adım attığınız her konuda dikkatli olmaya özen gösterirsiniz. Duygusal konularda eleştirici tutumunuzdan biraz daha uzaklaşarak daha sahiplenici ve hataları gözardı edebilen bir esnekliğe kavuşabilirsiniz. Karşınızdaki insanı olduğu haliyle kabul etmeniz kolaylaşır, kaybetmektense daha sakin düşünmeye ve her zamanki gibi mantığınızı devreye sokmaya kararlı olursunuz. Amacınız bu dönemde etkili enerjilerinizi değerlendirerek yaşam hakkındaki güvence duygunuzu geliştirmek olmalıdır. Böylelikle gerilimden uzak kalarak dönemi başarılı bir şekilde değerlendirmiş olabilirsiniz. Bu süreçte bulunduğunuz ortamlarda etkili insanlarla tanışabilir ve ilerisi adına bu kişilerle irtibatta bulunduğunuz takdirde kazançlı çıkabilirsiniz. Sizi destekleyen insanları kırmamaya özen gösterir ve uzlaşmacı tutumunuzla takdir kazanırsınız. Ailenizi oluşturan insanların da geleceği adına kararlar alacağınız bu süreç sizin için duygusal yönden adım atma zamanı olacaktır diyebiliriz.

Fiziksel Enerjiniz

Mars gezegeni Mayıs ayı boyunca işbirliği ve ortaklar, başkalarından elde ettiğiniz gelirler ve bazı ödemeleriniz konusunda hareketli ve bir o kadar da dikkatli olmanız gereken bir dönemi işaret etmektedir. Herşeyde mükemmeli arayan ve ince detaylarına kadar hesap eden siz Başaklar bu süreçte kendi dışınızdaki insanlardan düzenli olarak elde ettiğiniz maddi destek konusunda zorlanabilir ve sadece kendi kazancınızla hareket etmek durumunda kalabilirsiniz. Doğal olarak bu planladığınız bazı ödemelerin de gecikmesi anlamı taşıyabilir. Vergiyle alakalı ödemeler ve taksitlendirdiğiniz borçlarınız için yeniden düzenleme yapmalı ve bütçenizde yer açmalısınız. Her türlü olumsuzluk hali için alacağınız bu önlem bu devre içinde daha büyük sıkıntılara yol açmadan kolayca halledilecektir. Yine bu süreçte yukarda belirtilen durumlar sizin gibi planlı programlı bir kişi için stres anlamı taşıyabilir. Kolayca sinirlenebilir ve düşüncesizlikler karşısında öfke duyabilirsiniz. Doğal yapınız gereği mantıklı oluşunuz sayesinde bu türden durumları kolayca halledeceğinizi düşünüyorum. Bu sürecin iyi bir tarafı ise atılganlık ve cesaret vermesi sayılabilir. Her ne kadar olumsuzluklar yaşansa da, sizin gibi her şeyini kontrol altında tutmaya özen gösteren biri birşekilde bu süreci aşacak ve kendi kazancınızı çoğaltmanızı sağlayacak girişimlerde bulunacaksınız.

İletişim ve Haberleşme

Yönetici gezegeniniz Merkür bu ay boyunca, yukarıdaki etkileri daha kolay atlatmanızı sağlayacak mesleki girişimlerinizde destek sunacaktır. Merkürün İkizler burcundan geçecek oluşu siz Başaklar için de iletişim açısından olumlu bir süreç anlamı taşır. İş görüşmelerinde çalışkanlığınızla ve sözel gücünüzle takdir toplayacak ve önemli bağlantıları kolayca kuracaksınız. Mesleğiniz açısından ilerlemeniz gayet rahatlıkla gerçekleşecek ve siz kısa yoldan başarıyı elde edecek gücü bulacaksınız. Genelde çift iş anlamına da gelecek bu dönemde iki ayrı işten gelir sağlayacak konuma gelebilirsiniz. Konuşmalarınızda bugüne dek elde ettiğiniz başarılardan ve titiz çalışmalarınızdan söz etmeniz etrafınızdaki kişilerin de takdirini kazanmanızı sağlayacaktır. Ayrıca bu görünüm işiniz gereği yolculuklar anlamı da taşımaktadır. Eğitim, iş bağlantısı v.b konular için sık sık iş seyahatlerine çıkabilir ve sözel olarak haberleşme açısından yoğun bir gündeme sahip olabilirsiniz. Özellikle 21 Mayıs tarihinden itibaren Güneşin burcunuzla oluşturacağı olumlu görünüm yolculuklar açısından yoğun bir dönemin işareti olacaktır. Toplumsal yaşamınızı yakından ilgilendiren konularda mesleki veya özel olarak hareketli bir dönem geçireceksiniz.


Sevgili Başak, siz değişken toprak burcusunuz. Güç kaynağınız olan çalışkanlığınızla ve verimlilik gücünüzle mükemmeli yakalayabilirsiniz.
 
Geri
Üst