2009 yaz aylarına özel makyaj trendleri

M

Misafir

Forum Okuru
2009 yaz aylarına özel makyaj trendleri
2009 yaz makyaj trendleri 2009 yaz makyajı su bazlı makyaj makyajı
Sevgili Melekler, Hızlı bir geçiş yaptığımız, yaz mevsimine özel, ünlü ''Makyöz''lerden, yaz makyajı hakkında tavsiyeler ve 2009 yaz makyaj trendleri.

Pembe ve taptaze bir cilt
Podyumlarda yürüyen mankenlerin yüzüne bir bakın. Sanki henüz soğuktan gelmişler gibi yüzleri pespembe. Bu adeta yeniden doğmuş bebeksi pembeliğe ek olarak ipek parlaklığını tamamlamak için yanaklara pembe tonlarında allık uygulanıyor. Aslında pembe yanaklar her tip ten rengine uyum sağlar. Ancak açık tenliyseniz mat tonda bir pembeyi, buğday tenliyseniz turuncumsu bir pembe tonunu tercih edebilirsiniz.

yaz-makyaji1-3489.jpg

Uygulama: Öncelikle cildinize bol miktarda nemlendirici sonrasında ise likit fondöten sürün. Fondöteninizin ten renginizle uyumlu olmasına dikkat edin. Alnınızı, çenenizi, yanaklarınızı ve burnunuzun iki yanını bir pudrayla belirginleştirin.

Bir küçük ipucu: Allığınızı aşağı yönde uygulayın ki elde ettiğiniz parlaklık kalıcı olsun.


yaz-makyaji2-1880.jpg

Gözlerde mürekkep etkisi
Özellikle bu yazın makyaj rengi olan siyahla muhteşem bir uyum sağlıyor bu trend. Yoğun siyahtan daha yumuşak bir görünümü var. Su bazlı fondötenle ve canlı makyajla uygulandığında en iyi sonucu elde edeceksiniz.

Uygulama: Önce gözlerinize kalem çekin sonra biraz mavi tonlarında bir far sürün. Bir pamuk yardımıyla kalemi ve farı birbirine yedirin. Ya da isterseniz önce eyeliner sürüp elinizle de dağıtabilirsiniz.

Ürün tavsiye: Yves Saint Laurent’in 5 farklı renkte far içeren paletini satın alabilirsiniz.
yaz-makyaji3-5763.jpg


Işıldayan Dudaklar
Bu sezonun bir diğer detayı da pembe tonlarında parlak rujlar. Son derece feminen ve canlı bir görünüm elde etmek ve mavi farla belirginleşen gözlerle uyum sağlamak için en uygun seçenek parlak bir ruj olacaktır. Her ten rengiyle uyumludur. Özellikle soluk tenliyseniz dolgun ve parlak renkte dudaklarınızla tüm dikkatleri üzerinize çekeceğiniz kesin.

Uygulama: Küçük ve yumuşak bir fırça yardımıyla ya da doğrudan rujunuzu sürün. Elinizi korkak alıştırmayın ki rujun rengi kolayca farkedilsin dudaklarınızda.

Ürün tavsiye: Clarins Instant Gloss rujunuz hem saydam yapısıyla dudağınızın doğal rengini ortaya çıkarır hem de parlaklığıyla göz kamaştırır.

Yan topuzlar
Bu sezonun en gözde saçı kuşkusuz topuz model olacak. Her zaman her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu saç modeli size sade ve asil bir görünüm verecek. Dilediğiniz gibi bol ya da serbest bir topuz yapabilir, trendi yakalayabilirsiniz.

Uygulama: Önce saçınızı güzelce tarayın, bir miktar saç şekillendiriciyle hacim kazandırın ve ensenizde bir tokayla bağlayın. Küçük bir topuz yapın. Topunuzun esnekliği size kalmış, ister sıkı bir topuz yapın ister tokanızı biraz gevşek bırakıp rahat bir topunuzun olsun.

Ürün tavsiye: Loreal Professional Fixing Mist saçlarınıza hacim ve parlaklık kazandıracak; sonuç olarak kalıntı bırakmayan ve çabuk kuruyan yapısıyla saçlarınız topuza hazır hale gelecek.

Parlayan pembe tırnaklar
Bu yaz çileği sadece yemek için değil ojelerinizin rengi olarak da düşünün. Soluk tonlardaki ojelerinizden kurtulun artık bu yaz parlak pembe tonlarındaki ojeleri göreceksiniz her yerde. Özellikle de kısa tırnaklar için çok sevimli bir seçim.

Uygulama: Önce alttan güçlendirici bir cila uygulayın. Kuruduktan sonra tırnağınızın ortasından başlayarak ojenizi sürün. Ojeyi iki kat sürerseniz daha kalıcı olur unutmayın.

Ürün tavsiye: South Beach marka ojenin 12 no.lu ojesi yazın güneş ışığında parlayan görünümüyle gözlerinizi tırnaklarınızdan alamayacaksınız.

Çekici Kokular
Meyveli ya da çiçek esanslı… İçeriği ne olursa olsun bu yaz parfümünüz mutlaka hafif aynı zamanda çekici olsun.
 
Geri
Üst