2011-2012 Burs Veren Vakıflar

T

TİTAN

Forum Okuru
2011-2012 Burs Veren Vakıflar
2012 burs 2011 2012 burs vakıf bursları burslar
2011-2012, burs veren vakıflar, hangileri, başvuruları, tarihleri, ile ilgili bilgiler burada melekler



burs2-2a5.jpg




Üniversite sınavlarının bitmesiyle kazanan öğrencileri okul heyecanı sardı melekler :)

Yeni eğitim döneminde onlara başarılar dileyerek burs veren vakıfların listesini vermek istiyoruz :)

TÜBİTAK :Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı, Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak için faaliyet gösteriyor.

Türk Anadolu Vakfı Bursu: Geleneksel hale gelen Türk Anadolu Vakfı bursu sadece Konyalı üniversite öğrencilerine veriliyor.Başvurular ekim ayının ilk haftası başlıyor.Başvuru formunu ise vakfa giderek alıyorsunuz.

Beyazay Derneği Bursu: Beyazay derneği sadece engelli öğrencilere burs veriyor.Bu bursu kapabilmeniz için fiziksel bir engelinizin olması lazım.Sakın ha sırf burs almak için kendinizi sakatlamayın.İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Erzurum, Manisa, Kütahya, Sivas, Kocaeli ve Malatyada burs hizmetini sürdürüyor.

Anadolu Vakfı : Anadolu Grubu’na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 aylık 125 TL burs ödemesi yapıyor. Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar. Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.anadolugroup.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı Bursu:Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyor.Fakat burs başvurusu süreci adeta adamı yerden yere vuruyor.Yani burs başvurusu sırasında yeter lan ne bu kadar uğraşacam 3 kuruşluk burs için.Her neyse bursa başvurmak için öncelikle buraya tıklayıp burs başvuru formunu indirmeniz gerekmekte.Formu eksiksiz dolduruyorsunuz.Burs başvurusuna bizzat gitmeniz gerekiyor.Üstelik yanınızda başvuru formunun yanısıra savcılıktan alacağınız sabıka kaydı, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi , öğrenci belgesi ya da transkriptinizin de bulunması gerekiyor.Vakfın bursunu alabilmenin koşulları ise; üniversitede lisans öğrencisi olmak, başka bir vakıftan – kuruluştan burs alıyor olmamak, iyi bir ortalamaya sahip olmak. Başvuru süreci bizzat vakıf merkezine müracaat ya da posta yolu ile sürdürülmekte.Mehmet emin horoz vakfı bursuna 1 ağustos ile 29 eylül tarihleri arasında başvurular alınıyor.Başvurular burs komisyonu tarafından ekim ayı içerisinde incelenmekte, burs verilmesi düşünülen öğrenciler mülakata alınmaktadır.Burs başvuru sonuçları ekim ayının sonunda vakfın internet sitesinden açıklanmaktadır.

ALEV Bursu : Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl karşılıksız burslar veriyor. Vakıf belli üniversite ve bölümlerde okuyan öğrencilere burs veriyor. Vakıf öğrencilerine aylık 2009-2010 öğretim dönemi için 190 TL burs veriyor. Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinin ve Teknik Liselerin belli bölümlerinde öğrenim gören 25 öğrenciye aylık 85 TL burs ödemesi yapıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye Alarko irketler Topluluu adresinden ulaşabilirsiniz.

Tekfen Vakfı Bursu:Tekfen vakfının burs kapsamın lise, üniversite, yüksek lisans ve master öğrencileri girmektedir.Bursu alabilmeleri için lise öğrencilerinin ortalaması 5 üzerinden 3,5, üniversite öğrencilerinin 4 üzerinden 2 yani CC olmalıdır.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı Bursu: Sabancı Grubu bünyesinde 1974 yılında kurulan Vakıf, kurulduğu yıldan bu yana 33 bin öğrenciye burs veriyor. Vakıf her ay 1.300 öğrenciye 260 TL burs ödemesi yapıyor. Burs müracaatları 15 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında değerlendiriliyor. Burs verilecek öğrenciler mülakatlar sonucu belirleniyor.Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, karşılıksız ve öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale ediliyor. Sabancı Vakfı 2009-2010 ders yılından başlayarak uygulamaya koyduğu Sabancı Vakfı-Vista Bursu ile burs programına her yıl 380 yeni öğrenci ekliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye Sabancı Vakfı adresinden ulaşılabilir.

Hüsnü Özyeğin Vakfı Bursu :1990 yılından bu yana yaklaşık 10.000 öğrenciye burs veren Vakıf, 2.000’in üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine de destek olmuş. 2008 – 2009 eğitim yılında ise 636 üniversite öğrencisine destek veriyor. Burs başvuruları 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılırken, burs ödemeleri 9 ay süreyle – Ekim ve Haziran ayları arasında yapılıyor. Ekim ayında burs ile birlikte 1 defaya mahsus kitap yardımında bulunan Vakıf, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında burs ödemesi yapmıyor. Vakfın 2008 – 2009 eğitim/öğretim yılında aylık 240 YTL ve aylık 190 YTL olarak iki farklı burs miktarı bulunuyor. Vakfın burslarıyla ilgili detaylı bilgiye Hüsnü M. Özyeğin Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz.

TEV Bursu: Türkiye Eğitim Vakfı, 8.500 kişiye yurt içinde burs verirken yurt dışında ise 80 kişiye burs veriyor. Üniversite öğrencisine üniversite öğrencisine 290 TL ödeme yapılırken, lise öğrencisine ise aylık 120 TL burs ödemesi yapılıyor. Üstün başarı bursu ise özel olarak seçilen 52 kişiye aylık 900 TL olarak ödeniyor. Üstün başarı bursu ilk 5.000 kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor. Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları arasında değerlendiriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye TEV adresinden ulaşabilirsiniz.

Bayburtlular Vakfı Bursu: Sadece bayburtlulara burs verir.Bayburt değilseniz, bu vakfın önünden bile geçmeyin.

Helezon İşadamları Derneği Bursu: Öğrencilere iş kapıları açmak için hizmet vermektedir.Sadece Marmara ve İstanbul Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere burs imkanı vermektedir.

Eymir Vakfı Bursu: Eymir Vakfı sadece Odtü’de okuyan başarılı öğrencilere burs vermektedir.Vakfın merkezi İstanbul’dadır.Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Mehmet Zorlu Vakfı Bursu: Vakfın temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar. Vakıf, 2008-2009 eğitim döneminde 1060 öğrenciye burs veriyor. Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye Mehmet Zorlu Vakf adersinden ulaşabilirsiniz.

Vehbi Koç Vakfı Bursu : Vakıf, Türkiye’de yılda 8.000 öğrenciye burs veriyor. Aylık üniversite öğrencisine 290 lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise 116 lira burs ödemesi yapıyor. Burslar, başvuran adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor. Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor. Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan Vehbi Koç Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz.

Hikmet Eğitim Vakfı Bursu:Hikmet eğitim vakfının bursunu alabilmeniz için dininize bağlı olmanız gerekiyor.Bu sayede vakfın sağladığı yurt, burs, kütüphane gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz.Bizzat kendinizin gidip başvurması gerekiyor.

TED Bursu :Türkiye Eğitim Derneği, şu ana kadar toplam 604 öğrenciye burs veriyor. Derneğin burs uygulaması başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilerin öğrenimlerine TED okullarında devam etmelerine yönelik. Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrenciler, varsa bölgelerindeki TED okullarında gündüzlü olarak, yoksa pansiyonlu TED okullarında yatılı olarak okutuluyor. Öğrencinin cep harçlığı, servis, yemek , kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri dernek tarafından karşılanıyor. TED okullarından Tam Eğitim Bursu ile mezun olan öğrencilerin üniversite boyunca da bursları devam ediyor.

TED burslarına başvurmak için; T.C. vatandaşı olmak, 5, 6, 7, 8, 9. sınıflara devam ediyor olmak,
öğrencinin en son aldığı karne not ortalamasının 85- 100 arasında olması, gelir durumu itibariyle maddi desteğe kesinlikle ihtiyaç duyması, başka kurum veya kuruluşlardan burs, ücret, kredi vb. yardım almıyor olması gerekiyor. Burs başvurusu yapan öğrenciler önce yazılı sınava giriyorlar. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler mülakata alınıp, mülakat sonucu seçilip burs almaya hak kazanıyor. Burs sınavı 10 Nisan 2010 tarihinde yapılacak. Başvurular ise 4 Ocak 2010 tarihinde başladı ve 5 Mart 2010 tarihinde sona erecek. TED bursu ile ilgili detaylı bilgiye Türk Eğitim Derneği adresinden ulaşabilirsiniz.


Cafer Sadık Abalıoğlu Bursu: Bu vakıftan burs alabilmek için başka yerden burs almıyor olmanız, maddi durumunuz iyi olmaması, alttan dersinizin olmaması ve İstanbul Üniversitesi’nde , Hacettepe Üniversitesi’nde, ODTÜ’de, İTÜ’de, Boğaziçi’nde, Ege Üniversitesi’nde, Ankara Üniversite’sinde, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, Marmara Üniversitesi’nde, 9 Eylül’de, Katü’de yada Pamukkale Üniversitesi’nde okumanız gerekiyor.

Atatürk Vakfı Bursu: Sadece İstanbul’daki devlet üniversitelerinde okuyanlara burs vermektedir. Burs başvurusunda bulunabilmek için ise öğrenci belgesi, fotoğraf ve transkript gerekmektedir.

Şahinler Vakfı Bursu: Bu vakıftan burs alabilmeniz için maddi durumunuzun iyi olmadığını belgelemeniz gerekmektedir.Şahinler Vakfı önceliği, üniversitede okuyan kardeşi olanlara, hazırlık ve 1.sınıfta olanlara ve tıp, hukuk ve mühendislik fakültelerinde okuyanlara öncelik veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bursu:Önlisans, lisans, yüksek lisans, ve doktora öğrencilerine burs vermektedir.Burs başvuruları hakkındaki bilgileri İBB’nin sitesinden duyurulmaktadır.

ÇYDD : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak faaliyet gösteren dernek
2009-2010 Öğretim döneminde şu ana kadar 23.207 öğrenciye burs bağlanmış.
Dernek üniversite öğrencilerine ayda 125 TL burs ödemesi yaparken, İlköğretim- lise öğrencileri ise ayda 40 TL burs veriyor. Dernek, sadece devlet okullarında okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine burs veriyor. Devlet Üniversitelerinin 1. öğretiminde okuyan üniversite öğrencileri burs almaya hak kazanıyor. Dernek, ekonomik olarak burs ihtiyacını belgelendirebilen öğrencilere burs veriyor. Burs başvuruları yılda 1 kez sadece Eylül ayında kabul ediliyor. Derneğin verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye ada Yaam Destekleme Dernei adresinden ulaşabilirsiniz.

Ankara Durak Eğitim Öğrt. Day. ve Yar.Vakfı Bursu: Burs başvuruları Ekim ayında başlamaktadır. 4 yıllık bir fakültede öğrenci olmak yeterlidir.

İstanbul Ticaret Odası Bursu : Oda tarafından 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16.000’in üzerinde.

Elginkan Vakfı Bursu: Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, ilk 2005 yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs programını başlatmıştır. Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vakıf, 2009-2010 öğretim yılında toplam 75 öğrenciye, 320 TL aylık olmak üzere 12 ay süreeyle burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye Elginkan Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz.

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu : Akkanat Holding bünyesinde kurulan ve bu güne dek 4.000′in üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs sağlayan Vakıf, her yıl yaklaşık 500 öğrenciyi desteklemeyi sürdürüyor ve burs verdiği öğrencilerin başarılarını da yakından takip ediyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye Untitled Document adresinden ulaşabilirsiniz.

Kibar Eğitim Ve Sosyal Yardım Vakfı Bursu : İlk, orta, yüksek ve lisans üstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve inceleme yapan yetenekli, maddi olanaktan yoksun çocuklara ve gençlere, burs veriyor. Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor. Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs veriyor.Burs başvuruları Eylül ayında yaplıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye KBAR HOLDNG_intro adresinden ulaşabilirsiniz.

Aydın Ticaret Odası Bursu:Sadece 4 yıllık üniversite okuyan ve Aydın’da ikamet eden öğrencilere burs vermektedir.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Bursu: Adından da anlaşılacağı gibi sadece İmam Hatip Lisesi mezunlarına burs vermektedir.Burs vereceği öğrencileri başarılı öğrenciler arasından seçiyor ve yurtdışı bursları da veriyor.


 
Geri
Üst